Aktualno OG sada Ogulin

Prije sedam godina izgorio restoran “Sabljaci”

restoran sabljaci požar ist

Na današnji dan, prije sedam godina, izgorio je restoran Sabljaci.

Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili navečer u 23.49 sati, no restoranu nije bilo spasa jer je buktinja do dolaska vatrogasaca ‘proždirala’ objekt.

Restoran je bio dislocirani objekt HOC-a Bjelolasica, a dvije godine prije u požaru je izgorjela i centralna zgrada u turističkom naselju Jasenku na Bjelolasici. Pretpostavljalo se da je požar u restoranu podmetnut, a to se sumnjalo i za požar na Bjelolasici, no stručnjaci su to demantirali.

Tadašnji direktor Uprave HOC-a Bjelolasica Željko Magdić je kazao da će tvrtka nakon ovog požara najvjerojatnije otići u stečaj.

– Tvrtka će ići u stečaj. Nećemo se boriti s vjetrenjačama. Već dva mjeseca plačem pred ministarstvom i agencijom, no rješenja ne vidim. Državu ne zanima Bjelolasica, a ljudi koji su zaduženi da nam traže potencijalnog investitora niti ne znaju gdje je Bjelolasica, niti što to oni prodaju – kazao je tada Željko Magdić direktor HOC-a.

– HOC Bjelolasica je pod portfeljem CERP-a pri Ministarstvu turizma koji nam traži strateškog partnera za investiranje. Pred dva dana FINA je objavila da nam nakon istjecanja roka od 120 dana od otvaranja predstečajne nagodbe, rok produžen za još 90 dana jer su navodno za HOC zainteresirana dva investitora. No, iskreno ja ne vjerujem u to i smatram da namjere potencijalnih investitora nisu čiste. Po meni se problem ne može riješiti bez državnih agencija i ministarstava. Plaće za 36 djelatnika HOC-a koji su od prošle godine minimalne 2900 kuna kasne za rujan, listopad, a sada već i za studeni za što bih kao direktor tvrtke mogao zaraditi prekršaj zbog neisplate plaće. Nemamo prihode koji bi mogli pokriti sve troškove, a održavanje hladnog pogona stoji do 300.000 kuna. Imovina HOC-a je procijenjena na 130 milijuna kuna– govorio je Željko Magdić.

Nakon požara, s vremenom je zgarište očišćeno i prodano novom, privatnom vlasniku. Jednom, pa navodno drugom. Pa se, navodno, išlo “na ruku” novom vlasniku “korigirajući” neku papirologiju, a sve s nadom da će se ubrzo graditi novi objekt. Danas, sedam  godina kasnije, opet se pitamo: što se dogodilo sa izgradnjom novog restorana, novog objekta?

Možemo ponovo napisati isto što i lani – jedno veliko NIŠTA!

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal