Aktualno OG sada Ogulin

Osnovne škole neće prijeći na online nastavu

Danas smo objavili podatke o zaraženim učenicima i  djelatnicima ogulinskih srednjih škola. Zanimalo nas je i kakvo je stanje u osnovnim školama.

zvonko ranogajec-istPrema riječima ravnatelja Prve osnovne škole Zvonka Ranogajca, situacija je puno bolja nego prošli tjedan. Danas ima 2 učitelja pozitivna na koronavirus i oni  rade na daljinu.  Jedna učiteljica u izolaciji zbog supruga. Tehničko osoblje nije do sada bilo zaraženo Covidom 19. Glede učenika, njih 3 je pozitivno, zbog čega su 2 razreda u izolaciji i nastavi na daljinu, ukupno njih 47. Riječ je o jednom osmom razredu iz matične škole  i jednom  trećem razredu iz područne škole  u Zagorju. O uvođenju online je razmišljao  prošli tjedan,  kad je situacija bila gora,  ali bile su nužne i konzultacije sa drugom osnovnom školom,  oko prijevoza učenika.  No, sad je ovo, prema riječima ravnatelja Ranogajca,  zanemariv broj, a raspored je takav da su sve prilagodili situaciji. Prelazak na online sada je nepotreban.

 

 

 

Anđelka Salopek 2Iz OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin odgovor nam je poslala ravnateljica Anđelka Salopek, koja navodi:

“Imamo 3 učitelja pozitivna na virus Corona, 2 učitelja u samoizolaciji , 4 učenika pozitivna na virus Corona, 3 RO u samoizolaciji, a ukupno 69 učenika u samoizolaciji.

Svakodnevno, pa i danas, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin kontaktira sa Stožerom CZ Karlovačke županije,
a do kraja tjedna vraćaju se dvije učiteljice i ostala tri razredna odjela iz samoizolacije te se nadamo
boljim brojkama.
Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, učenici koji su u izolaciji imaju organiziranu online nastavu
te učitelji svakodnevno, razredima u samoizolaciji dostavljaju zadatke u Teams kao i pojedinačnim slučajevima
u nekim razredima. Učitelj koji je pozitivan na virus Corona, evidentira se na bolovanju kao i u svakoj drugoj ustanovi.
Za sada, ne razmišljamo o prelasku na online nastavu jer prateći izlazak učenika iz samoizolacije do kraja tjedna vraćaju se sva ostala tri razreda.
Također, od 1. 4. razreda nemamo niti jedan razred u samoizolaciji, već je ukupno 9 učenika od 212 učenika razredne nastave u samoizolaciji. Napominjemo kako su svi učenici koji su pozitivni, razvili simptome od pozitivnih roditelja”.