Aktualno OG sada Ogulin

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji je kao posljedica zaraze umrlo čak 99 osoba, 72 u općoj bolnici Karlovac i 27 u bolnici Ogulin

“Karlovačka županija od jučer broji 61 novi slučaj, a  šest osoba je umrlo. Smrt je nastupila kao posljedica zaraze koronavirusom “- rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Obavljeno je ukupno 227 testova i to ne samo na drive-inu u Luščiću već i u zdravstvenim ustanovama.

U sve tri bolnice, karlovačkoj, ogulinskoj i dugoreškoj ukupno imamo 134 hospitaliziranih Covid pacijenata, dok je u protekla 24 sata u njih primljeno 13 novih.
Po riječima ravnatelja OB Karlovac Nikše Antice, trenutno su na respiratoru u karlovačkoj bolnici 8 pacijenata na Covid odjelu, te dva u jedinici za intenzivno liječenje kao i dva u Ogulinu, ukupno 12. Kapaciteti su i u Karlovačkoj županiji sve veći a jučer je stigao i jedan pacijent iz Siska.

– Pacijent iz OB Sisak je došao KBC Dubrava i Fran Mihaljević više ne primaju nikoga iz drugih bolnica, moramo se snaći i uskočiti kolegama i zbrinuti pacijente iz drugih županijskih bolnica. Velik je izazov pred svima nama, rekao je Antica.

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji je kao posljedica zaraze umrlo čak 99 osoba, 72 u općoj bolnici Karlovac i 27 u bolnici Ogulin. U protekla 24 sata imamo čak šest umrlih, četiri u Ogulinu, te po jednu osobu u Dugoj Resi i Karlovcu.

U samoizolaciji se nalazi 55 medicinskih sestara i tehničara, devet liječnika i 16 drugih nezdravstvenih radnika.

– Donio sam odluku da u sve tri ustanove imenujem glavne koordinatore i sestre za koordinaciju procesa liječenja kao što se čini ni na nacionalnoj razini, zaključio je Antica, prenosi Kaportal.

U srednjim školama na području županije 66 je pozitivnih učenika te 12 zaposlenika. Samo u ogulinskoj Gimnaziji 14 je pozitivnih učenika, pa je, podsjetimo,  danas započela nastava na daljinu. U petak će, inače, biti posljednji dan nastave u fizičkom obliku za srednjoškolce na području cijele Hrvatske. Stanje je bolje u županijskim osnovnim školama u kojima je pozitvan 31 učenik, te 34 zaposlenika. U ogulinskoj Prvoj osnovnoj školi je 5 pozitivnih učenika,  dok su u OŠ “Ivane Brlić Mažuranić” 4 pozitivna učenika.