Aktualno OG sada Ogulin

I Ogulinci obilježili 21.godišnjicu smrti dr.Franje Tuđmana

 

U povodu 21. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana danas su u Slunju, Ogulinu, Plaškom i Generalskom Stolu upaljene svijeće. Pred spomenikom branitelja u Slunju svijeće je zapalio zamjenik predsjednice ŽO HDZ-a Karlovačke županije i predsjednik GO HDZ-a grada Slunja Jure Katić sa članovima.
-Ovo je prilika da se sjetimo njegovog velikog djela, jer su djela dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja zalog za budućnost – poručili su predstavnici HDZ-a Karlovačke županije.
Svijeće su kod spomenika dr. Franje Tuđmana u Ogulinu zapalili zamjenik predsjednice ŽO HDZ-a Karlovačke županije i predsjednik GO HDZ-a grada Ogulina Tomislav Lipošćak zajedno sa članovima.
-Dr. Franjo Tuđman udario je temelje hrvatskoj državnosti i bio je putokaz nama da ostvarimo ideje i želje koje je on zacrtao, istaknuo je Tomislav Lipošćak.

 

-S ponosom i pijetetom sjećamo se danas i uvijek ćemo se sjećati svega što je prvi hrvatski predsjednik dr.Franjo Tuđman učinio za hrvatsku slobodu i hrvatski narod, istaknuo je zamjenik predsjednice ŽO HDZ-a Karlovačke županije i predsjednik OO HDZ Generalski Stol Alen Halar.
Uz hrvatske branitelje te poginule i stradale u Domovinskom ratu, Franjo Tuđman svakako je najzaslužniji za stvaranje Republike Hrvatske, istaknuo je predsjednik Općinske organizacije HDZ-a općine Plaški Ivan Šego koji je zajedno s članovima zapalio svijeće kod spomenika prvog hrvatskog predsjednika u Plaškom – saznajemo iz priopćenja  tajništva ŽO HDZ-a Karlovačke županije. (foto:HDZ Ka žup)