Aktualno Županija

Bivša Vojna ambulanta u Zvijezdi ipak neće postati dio Doma umirovljenika – sad ima novu namjenu, za uređenje treba oko 14 milijuna kuna

Ambulanta bivša Ka

Nekadašnja Vojna ambulanta u Klaićevoj ulici u Karlovcu neće, kako je to prvotno planirano, postati depadansa obližnjeg Doma sv. Antun, već Centra za socijalnu skrb.

Najprije se, podsjetimo, priželjkivalo tu zgradu pretvoriti u dio Doma umirovljenika, i to za teško bolesne korisnike, no ispostavilo se da bi smještaj oboljelih od Alzheimerove bolesti po osobi mjesečno stajao više od 9.000 kuna. Čak i uz sufinanciranje, na koje je teško računati, smještaj bi za korisnike bio preskup pa se od proširenja Doma u ovu zgradu odustalo.No, ne i od njenog korištenja uopće. Umjesto Karlovačkoj županiji, kako je to bilo 2017., država ju je lani na korištenje dala Centru za socijalnu skrb.

– Zgrada Vojne ambulante vlasništvo je Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Temeljem odluke Ministarstva državne imovine o davanju na uporabu predmetne nekretnine, od 20. veljače 2019. te Ugovora o dodjeli na uporabu od 20. veljače 2019., poslovna zgrada u Karlovcu, Vjekoslava Klaića 3, površine 1232 m2, dodijeljena je na uporabu Centru za socijalnu skrb Karlovac u svrhu smještaja djelatnika, inventara i opreme, kazali su nam u Karlovačkoj županiji. Dodali su da je zgrada prijavljena na natječaj Europskog socijalnog fonda, Unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije.

– Neovisno o rezultatima natječaja, u roračunu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za 2021. godinu osigurana su sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije i radove na rekonstrukciji i uređenju zgrade. Vrijednost je 14,347.500 kuna, naveli su iz Županije.

Ta je zgrada trenutno, podsjetimo, prenamijenjena u privremenu karantenu, za prihvat lakše oboljelih od koronavirusa koji ne trebaju bolničko liječenje. Srećom, još nije potrebno koristiti ju za tu namjenu./KAportal/

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vijeće za elektroničke medije dodijelilo Radio Ogulinu 136.328,15 kuna za pet programskih sadržaja

OgPortal

Za vikend nagla promjena s kojom će stići osjetno hladniji zrak

OgPortal

VIDEO: Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja kod Saborskog

OgPortal

Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna. I to, naravno, bez javnog natječaja

OgPortal

Širenje kanalizacijske mreže u gradu Ozlju, u tijeku završni radovi na izgradnji kolektora u naselju Lukšići Ozaljski

OgPortal

Asfalt u Ponikvama

OgPortal