Aktualno Sport

Brončana medalja za karlovačko-ogulinskog taekwondo borca

Lucio Matuzic ist

U Sarajevu je ovog vikenda održano Europsko kadetsko taekwondo prvenstvo na kojem je nastupilo 149 natjecatelja iz gotovo svih zemalja Europe. I naša županije imala je svog predstavnika jer je na natjecanju je nastupio i član Tkd kluba Banija Pandas iz Karlovca  Lucio Matuzić kadetski reprezentativac Hrvatske, koji pod vodstvom trenera Nevena Trbojevića koji s njim trenira svakodnevno ostvaruje vrijedne rezultate, a jedan je ostvario upravo ovog vikenda. Naime, Lucio je u kategoriji do 45 kg osvojio Europsku brončanu medalju i kao jedini Hrvat u svojoj kategoriji popeo se na pobjedničko postolje zaogrnut hrvatskom zastavom. Natjecanje se održavalo sukladno svim epidemiološkim mjerama i kao jedno od rijetkih sportskih natjecanja od kojeg se nije odustalo u ovim teškim vremenima.

Lucio Matuzić ovim borilačkim sportom bavi se od vrtićkih dana, a u riznici medalja gotovo da nema natjecanja s kojeg neku nije donio. Uspjeh ovog mladog sportaša dijelom je i rezultat ogulinske genetike. Naime, Lucio Matuzić je Ogulinac po majci, nekadašnjoj rukometašici Mariji Dragičević Matuzić koja je uz supruga Alena i sestru Melaniju najveća podrška ovom borcu pred kojim je sjajna sportska budućnost. Ovu vijest dojavio nam je njegov ujak Dubravko Dragičević koji dijeli neizmjerni ponos ovim najvećim uspjehom mladog Lucia. Hrvatska reprezentacija na Europskom kadetskom prvenstvu osvojila je sljedeće rezultate:

Grga Dugac -61kg           1.mjesto
Luka Bucković -49kg     2.mjesto
Miro Jurkić -57kg           2.mjesto
Lucio Matuzić -45kg      3.mjesto
Gabriel Perović -53kg    3.mjesto
Eugen Karakaš -65kg    3.mjesto
Roko Ešegović +65kg   3.mjesto

Kadeti ekipno 3.mjesto

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal