Aktualno Županija

Učenici viših razreda osnovne škole Švarča i Vladimir Nazor prešli online



Učenici jedne osnovne škole u ponedjeljak će svi biti testirani. Rezultati će odrediti hoće li sve škole 18. prosinca prijeći online
Dvije osnovne škole, u Karlovcu i Dugoj Resi, prešle su dijelom na on-line nastavu. Tražile su to od županijskog Stožera zbog broja zaraženih i samoizoliranih učenika i nastavnika. Potvrdila nam je načelnica stožera, dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

-Za sada su nam se javile Osnovna škola Švarča koja ima tri pozitivna učenika, ali je 67 učenika od ukupno 395 u samoizolaciji. Jučer nam se javila Osnovna škola Vladimir Nazor iz Duge Rese koja ima pet pozitivnih i 97 učenika u samoizolaciji od ukupno 440 učenika ili tri razredna odjela od ukupno 10 odjela predmetne nastave.

Stožer će u ponedjeljak ponovo analizirati situaciju po školama pa nije isključeno da se ovaj model uvede u još neku.

Županija će u ponedjeljak organizirati i brza antigenska testiranja u jednoj osnovnoj školi. Upravo među osnovnoškolskom populacijom žele provjeriti koliko je djece zaraženo, ali bez simptoma.

-U ovom trenutku Stožer razmišlja da bismo od 18. prosinca sve škole stavili na online nastavu i ovaj pilot- test će nam dati smjer trebamo li to učiniti. Jer, onda bi do većih obiteljskih druženja za Božić djeca, ako bi bili prenosioci ili imao simptome te simptome i razviti pa da se kontakti smanje. (radio-mreznica.hr)