Aktualno Kolumne Krule Kruloteka

Krule – Nismo mi do NAJGOREG dogurali od kako je korone. A ne. Mi smo vrijedno i marljivo tokom zadnjih 20 i kusur godina dogurali do statusa NAJGORI

“Pustimo neka sve ovo završi pa ćemo onda tražiti odgovorne” – reče jedan naš istaknuti političar misleći na situaciju s koronom… i osta živ.
Ovo je isto ka kad bi ja organizirao maturalno putovanje, pa na kritike roditelja kako je autobus, kojim će maturanti putovati, bez sjedala… neregistriran… i pijanim šoferom… a ja im kažem “Pustite da odu na maturalno i vrate se natrag, pa ćemo tražiti odgovorne!”.
Sve u vezi korone su upravo političari organizirali, i sad kad smo svi ka maturanti u sjebanom autobusu… ajmo mi prvo odraditi put pa ćemo kasnije o odgovornosti. Kako krasno.
Dakle od svih članica EU, mi smo dogurali do one najgore po broju oboljelih… dakle, mi smo najgori. Kako smo do toga dogurali? Vrlo vrlo vrlo jednostavno i ne treba tu neka posebna ekspertiza.
Nismo mi do NAJGOREG dogurali od kako je korone. A ne. Mi smo vrijedno i marljivo tokom zadnjih 20 i kusur godina dogurali do statusa NAJGORI, do statusa razjebanog autobusa… jer točno toliko godina ta ista stoka je pokrala Hrvatsku do kosti. Svi smo svjedoci te pljačke i lopovluka… i što se u konačnici događa?… realno gledano, zbog tih silnih pljački mi smo siromašna država iliti sjebani autobus. Siromašna država se ne može obraniti od ničega… ni od poplava, ni požara, ni bolesti… jer da bi se od svega navedenog obranili, potrebni su novci a njih nikad nismo imali, jer zašto? – stoka ih svake godine popali. Nama je korona samo pokazala koliko smo siromašni. Nismo mi nestručni. Neeee ne. Ima kod nas jako stručnih ljudi, no njih se ništa ne pita jer njihovi prijedlozi iziskuju novac… kojeg, ako ste me do sad pratili što sam napisao – NEMA. Zato i stručnjake pozivam, prestanite “srat” i “pametovat”… ionako znate da ništa od svega toga. U Lijepoj Našoj, na žalost, koliko god to bilo grubo rečeno, vi stariji, u slučaju da vas zakači korona… da, izrazito su velike šanse da ćete umrijeti. I da… nije vas ubila korona nego ONI… isti ONI koji čekaju da prvo svi poumirete a onda će tražiti odgovorne.
Tako se to radi u siromašnoj državi, pustiš da zlo odradi svoje, nađeš žrtveno janje kojeg proglasiš odgovornim, upreš prstom u njega, pustiš himnu, ruka na srce, spomenik za sve umrle od kovida… i sve je opet u redu.
A jel u redu?