Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu uhvaćen sa 1,51 promila – kažnjen sa 12 tisuća kuna i 6 mjeseci zabrane upravljanja vozilom

OG Policija 1 ist

Tijekom proteklog vikenda od 11. do 13. prosinca na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je 308 prekršaja, a od toga se 18 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 105 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 31 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 22 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

U Grabovcu, općina Rakovica, policijski službenici utvrdili su da je 36-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom te pod utjecajem alkohola od 3,36 promila, koja je ujedno i najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača tijekom vikenda. Vozač će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također su jučer 13. prosinca policijski službenici u Ogulinu, utvrdili da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,51 promil upravlja 30-godišnjak. On je danas uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 12. 000 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila tijekom vikenda bila je 182 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Mladić ušao u sisačku školu s bombom, djeca evaukirana. Traži razgovor sa županom Žinićem?

OgPortal

Opsadno stanje u Kolindinoj zgradi: Sve puno specijalaca, stigli i snajperisti:

OgPortal

Ispitivanje kubanskog cjepiva protiv koronavirusa ušlo u treću fazu

OgPortal

Povijesni dolazak pape Franje u Irak

OgPortal

Grad Ogulin sufinancira ogulinski HGSS sa 120 tisuća kuna

OgPortal

U Karlovačkoj županiji 44-oro novozaraženih, nitko iz Ogulina

OgPortal