Aktualno Sport

Gdje gledati rukometašice? Sad su dostupnije većem broju ljudi

Hrvatska i Njemačka danas od 18.15 odlučuju o tome tko će se pridružiti Norveškoj u polufinalu Eura, a kladionice se ni ovaj put nisu opametile. Njemice u susret ulaze kao favoritkinje…
Onaj poraz od Norveške nimalo ne boli. Norvežanke su svijet za sebe i teško je bilo očekivati nešto više od onog otpora do sredine drugog poluvremena. I naše junakinje i izbornik Nenad Šoštarić su znali da je utakmica protiv Njemačke Dan D. Susret koji donosi plasman u polufinale Europskog prvenstva.
Ako su pale Mađarice, Nizozemke, Rumunjke i Srpkinje, zašto ne bi i Njemice? Norveška je u nekoj drugoj dimenziji, a Hrvatice su im pružile i ponajveći otpor. Sada imaju priliku ostvariti povijesni plasman u polufinale.

  • Ja to zovem četvrtfinale, utakmica koja može donijeti polufinale, koja može donijeti još neke stvari o kojima sad neću govoriti. Ne opterećujemo ni sebe ni cure s tim. Cure su svjesne što su postigle, ali i što sve nosi ova utakmica. Siguran sam da će dati sve svoje na teren – rekao je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.
    Hrvatska i Njemačka danas od 18.15, u posljednjem kolu drugog kruga, odlučuju o tome tko će se pridružiti Norveškoj u polufinalu Eura, a kladionice se ni ovaj put nisu opametile. Naše rukometašice su u svih pet susreta ulazile kao autsajderi i čak četiri puta slavile. S druge strane, Njemice imaju dvije pobjede, remi i dva poraza, no unatoč tome, koeficijent na njihovu pobjedu je 1.80, dok je koeficijent na pobjedu Hrvatske 2.70.
  • Njemice imaju sjajnu golmanicu, u obrani su dosta visoke, a u napadu su individualno bazirane prema kontrama. Sam napad ipak, svodi se na vanjske igračice i njihova križanja, kao i dva vrhunska pivota koja imaju – rekao je Šoštarić.
    A na Njemicama je puno veći pritisak. Iako smo im zagorčali život i šokirali ih u prvom krugu Eura, Nizozemke su nam napravile uslugu pobjedom nad Njemačkom, ali sebi i ne jer su ispale iz svih kombinacija za prolazak dalje.. Doduše, ta usluga će biti kompletna ukoliko slave i nad Rumunjskom.

Najsigurniji način za plasman u polufinale je, naravno, pobjeda, a kartu za završnicu nam donosi i remi. Jedna od kombinacija je i poraz. Kako?
Ako Njemačka svlada Hrvatsku, a Nizozemska Rumunjsku, sve tri ekipe imat će po šest bodova i odlučivat će međusobna gol razlika u tom krugu. Naše su djevojke pobijedile Nizozemke s dva gola prednosti, a Nizozemska Njemačku s jednim.

Dakle, Hrvatska je trenutačno na +2, Njemačka i Nizozemska na -1. Što znači da minimalan poraz s jednim golom zaostatka i dalje vodi naše u polufinale, ali dva i više razlike znači da ipak dalje idu Njemice.
Loša je vijest i da nikad nismo dobili Njemačku. Njemačka je slavila dva puta, a dva susreta su završila bez pobjednika. U lipnju 2019. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Koprivnici je bilo 24-24. Uzvrat je pripao Njemicama sa 25-21 i one su otišle u Japan. U listopadu te iste godine igrale su dva prijateljska susreta. U zagrebačkoj Areni, bez igračica Podravke, bilo je 21-21. Pred 10.000 gledatelja u Hannoveru Njemačka je slavila 32-23.

Utakmicu možete pratiti na PlanetSportu 1, a kako je rukomet ovih dana u Hrvatskoj u žiži javnosti, ima jedan novitet. Mjesec je darivanja pa je A1 odlučio nagraditi svoje korisnike koji će u periodu od 14. do 21. prosinca moći potpuno besplatno gledati kanal PlanetSport 1. Kada već HRT nije osigurao prijenos hrvatskih junakinja koje se bore za povijesno polufinale…
Naše rukometašice su došle u Dansku bez ikakvog pritiska. Došle su igrati rukomet, uživati u njemu i pokazati se u najboljem svjetlu. To i rade i svi ovi rezultati su posljedica toga. Fantastična timska kemija koju je stvorio izbornik Nenad Šoštarić dok većina javnosti nije ni znala da se igra prvenstvo u Danskoj. Radio je u tišini i napravio čudo.

I upravo zato su za nas junakinje. Junakinje zbog kojih je rukometna groznica počela već u prosincu, junakinje zbog kojih svaki dan s nestrpljenjem čekamo početak utakmice. S punim pravom su zaslužile ovu pozornost. Ma i puno više od toga. Dokazale su se kada su rijetki vjerovali u njih. Bez obzira kako završio susret protiv Njemačke, za nas su već pobjednice.