Aktualno OG sada Ogulin

Okušajte sreću na nagradnom natječaju Zavičajnog muzeja Ogulin

muzej

11. prosinca je, podsjećamo, obilježen Međunarodni dan planina, a upravo tim povodom Zavičajni muzej Ogulin raspisao je nagradni natječaj na temu planine Klek. Sve što trebate učiniti jest označitti Facebook stranicu Zavičajnog muzeja Ogulin sa “SVIĐA MI SE” i u komentaru objave o nagradnom natječaju objaviti fotografiju svoga izleta na Klek.
Nagradu čine zidni kalendar u izdanju Hrvatskog planinarskog saveza za 2021. godinu i zemljovid HGSS-a – Klek 1:25000.
Pobjednik će biti proglašen u petak, 18. prosinca, putem stranice random.org. Pravila nagradne igre potražite na web stranici ogulinskog Zavičajnog muzeja, a na Facebook profilu pročitajte i današnju rubriku “Utorkom iz muzejskog arhiva” u kojoj danas pišu o planinarskim propusnicama za Učku. Crtica je to iz planinarske povijesti, koja je ujedno povezana s aktualnim temama i ograničenjima kretanja.

Naime, Glas Hrvata u svom izdanju od 20. prosinca 1924. godine donio je zanimljiv poziv za Božićni planinarski izlet na Učku. Izletu su mogli prisustvovati i članovi Hrvatskog planinarskog društva – podružnica „Klek“, a u tijeku priprema za izlet bilo je potrebno ishoditi propusnice, obzirom da se Učka u to vrijeme nalazila unutar granica Italije. Propusnice nam još uvijek ne trebaju, a ovaj zanimljiv članak potražit ne Facebooku ogulinskog Zavičajnog muzeja.

Ujedno povezujemo i rubriku UTORKOM IZ MUZEJSKOG ARHIVA koju ogulinski muzej objavljuje na svojoj Facebook stranici svakog utorka. Ovog puta tema su planinarske propusnice za Učku.

Naime, Glas Hrvata u svom izdanju od 20. prosinca 1924. godine donosi zanimljiv poziv za božićni planinarski izlet na Učku. Izletu su mogli prisustvovati i članovi Hrvatskog planinarskog društva – podružnica „Klek“, a u tijeku priprema za izlet bilo je potrebno ishoditi propusnice, obzirom da se Učka u to vrijeme nalazila unutar granica Italije.

131316161_718642695451139_3456689955332844817_n