Aktualno Županija

U OŠ Vojnić obavljena djelomična testiranja učenika, zbog uskrate privole roditelja načelnik Andrić reagirao: Otvara se sumnja da se u obiteljima kriju pozitivni slučajevi

U Osnovnoj školi Vojnić provedena su testiranja među školarcima petih, šestih i sedmih razreda te djelatnicima, među kojima su utvrđena tri pozitivna slučaja.

Na prijedlog načelnika Općine Vojnić Nebojše Andrića i dožupanice Karlovačke županije Vesne Hajsan Dolinar izvršeno je testiranje učenika i djelatnika u Osnovnoj školi Vojnić u suradnji s ravnateljicom Osnovne škole Vojnić Mirjanom Stojković i ravnateljicom Doma zdravlja Vojnić Vlastom Novosel.

Ovim testiranjem, poručuju iz Općine Vojnić, željelo se utvrditi koliko učenika i djelatnika imaju virus COVID-19, a da nemaju simptome. Testiranjem su bili obuhvaćeni učenici petih, šestih i sedmih razreda, te se na reprezentativnom uzorku trebao utvrditi broj zaraženih u cijeloj školi. Budući da se radi o djeci, roditelji su trebali dati privolu za testiranje.

  • Nažalost samo je 21 roditelj dao privolu za testiranje, te među testiranom djecom nije zabilježen niti jedan pozitivan slučaj, dok kod 17 testiranih zaposlenika Osnovne škole Vojnić utvrđena su tri pozitivna, poručuju iz Općine Vojnić.

Upravo zbog uskraćivanja privole za testiranje djece od strane roditelja reagirao je i načelnik Nebojša Andrić, koji je izrazio je svoje nezadovoljstvo, dodajući pritom da se tim činom otvara sumnja da u obiteljima postoje osobe sa simptomima bolesti i da je to razlog zašto se djeca nisu testirala.

  • Na taj način, nije se mogla stvoriti prava slika o tome, koliko je virus proširen među učenicima Osnovne škole Vojnić, a i na području cijele općine Vojnić, poručuje načelnik Andrić. (kaportal.hr)