Aktualno Županija

Ulazi stambenih zgrada u Karlovcu kao smetlišta zbog reklamnih materijala – ProbudiKA distributeru: Nismo dužni čistiti smeće za vama!

A na nama je da vam ne dozvoljavamo da nam i nadalje ostavljate smeće ispred kućnog praga koje bi mi morali mi čistiti.

Je li i vaš ulaz u zgradu zatrpan smećem od reklamnih materijala, poštanski kaslići puni, a pod nogama šušti papir? Ako je, onda vjerojatno živite u nekoj od karlovačkih višestambenih zgrada.

Nakon mnogobrojnih pritužbi i zamolbi da se nešto poduzme od strane građana, predstavnika suvlasnika i stanara zbog problema dostavljanja reklamnih materijala koji ostaju kao smeće koje treba i očistiti, reagirala je Građanska inicijativa Probudi Karlovac.
Kako nam kažu, svi se slažu da višak materijala koj ostaju nisu dužni čistiti niti građani, niti stanari i predstavnici niti obrti za čišćenje po zgradama, pa su upit zašto se to događa uputili tvrtki koja je zadužena za distribuciju materijala.

Upit prenosimo u cijelosti, a kao i u Građanskoj inicijativi koju predvode Alen Kristović i Goran Turk, nadamo se konkretnom odgovoru na njega….
Kao osnovnu djelatnost navodite distribuciju neadresiranih reklamnih materijala pritom navodeći kako držite da je to najučinkovitiji oblik komunikacije s potrošačima. Na vašoj stranici navodite kako distribucija reklamnih materijala uključuje distribuciju letaka, kataloga i promotivnih materijala na prostor određen ili prikladan za ostavljanje istih, a koji se nalazi unutar ili ispred građevine stambene namjene, na ulazu u dvorište ili s vanjske strane građevine stambene namjene.Najučinkovitiji oblik komunikacije sigurno ne bi stvarao nezadovoljstvo među potrošačima, koji su ujedno i suvlasnici višestambenih zgrada da vodite računa o mjestu i načinu distribucije.

Prikladne prostore, koje smo sami financirali i osigurali Vam ostvarivanje zarade, svojim ponašanjem pretvarate u neprikladne što Vam možemo i dokazati na fotografijama u prilogu ovog emaila. Nadalje u svom objašnjenju usluge navodite sljedeće “Ubrzan stil života ne ostavlja nam previše slobodnog vremena za samostalno istraživanje novih proizvoda i pronalazak akcijskih rasprodaja, te je zato ovo idealan način na koji svojim potencijalnim kupcima sve informacije možete dostaviti nadomak kućnog praga!“ Držimo da je ova informacija točna, ali samo u situaciji kada bi vodili računa o načinu i količini dostavljenih letaka i sl.

Naime, stvarajući nepotrebno smeće koje (prevelike količine promo materijala ostavljene na neprikladnim mjestima i na neprikladan način) nismo dužni čistiti za vama, a i nemamo vremena zbog ubrzanog stila života, dodatno nam stvara ružnu sliku okoline i nije nam ugodno imati takvo nešto u svom okruženju. Ukoliko toliko želite zaraditi preuzimajući odgovornost za veliki broj letaka različitih trgovina dužni ste osigurati prikladan prostor za to kao i unaprijediti način distribucije. Fokus distribucije stavili ste na uža gradska područja ponajprije na višestambene zgrade na način da ostavljate prevelike količine letaka, a sa druge strane okolica nije zastupljena niti na koji način.

Naravno da je ovo dio vaše poslovne politike na koji način sa najmanje resursa zaraditi više novaca, ali na nama je da vam ne dozvoljavamo da nam i nadalje ostavljate smeće ispred kućnog praga koje bi mi morali mi čistiti za vama. Molimo vas da nam odgovorite na ovaj email sa konkretnim informacijama o tome što mislite poduzeti kako se ovakve situacije ne bi i dalje dešavale.

Voditelji GI ProbudiKa Alen Kristović i Goran Turk