Aktualno Županija

Jelić službeni dokument Karlovačke županije potpisao prije nego što je postao župan? Ovu nelogičnost otkrio Badovinac, pa se pita kako je to moguće

Kako se može dogoditi da službeni dokument Karlovačke županije Damir Jelić kao župan potpiše prije nego što je uopće stupio na tu dužnost. Izgleda da može, ako je sudeći po dokumentu koji je dobio karlovački građanski i politički aktivist Nikola Badovinac, pa ga proslijedio i novinarima.

Kako nam javlja, zaprimio je presliku jednog vanjskog dokumenta Karlovačke županije u kojoj je navedeno da je od župana, a kao župan je naveden Damir Jelić. Fotografiju dokument prilaže u ovom dopisu, a vidio je i original.Naime, radi se o dokumentu sljedeće oznake u uredu Karlovačke županije: – KLASA: 010-01/17-01/199, – URBROJ: 2133/1-08/03-17-01

– Dokument je izrađen 20. travnja 2017. godine, a u njemu se traži potvrda valjanosti nečije diplome (zbog zaštite podataka je to ime skriveno). Izrađeni dokument je otpremljen tek 7. studenoga 2017. godine, kaže Badovinac.

Naravno, dodaje, ovdje ne bi bilo ničeg spornog da Damir Jelić nije pobijedio na izborima tek 21. svibnja 2017. godine, a imenovan je 30. svibnja 2017. na funkciju župana Karlovačke županije. Na stranici sukobinteresa.hr se vide podaci da je Damir Jelić bio gradonačelnik Grada Karlovca od 05. lipnja 2013. pa do 08. lipnja 2017., a župan Karlovačke županije od 30. svibnja 2017. pa do 31. kolovoza 2020. godine kad je dao ostavku na ovu dužnost.

– S obzirom na to da je javna tajna da Damir Jelić vedri i oblači Karlovcem i karlovačkom županijom barem 10 godina molim vas da provjerite o čemu se tu radi, s kojim ovlastima i kako se je uopće ovo moglo dogoditi, kaže nam Badovinac.

Kako je dokument nastao prije nego što je Jelić postao župan, a na njemu osvanuo njegov potpis, bit će svakako zanimljivo vidjeti kad se na ovu okolnost očituje Karlovačka županija.(KAportal)