Aktualno Županija

U karlovačkoj gradskoj upravi sad se provjeravaju diplome samo novih zaposlenika: Ako u nečiju sumnjate, javite pa ćemo provjeriti

gradska uprava karlovac

– U gradskoj upravi je već provedena provjera diploma svih zaposlenika i o tomeje javnost bila izvještena. Kod zapošljavanja novih, redovno pazimo da dobijemo originale diploma na uvid kako nam se ne bi dogodilo da nije diploma uredna. Posebno ne šaljemo te diplome na fakultete da provjere jer su oni u zadnje vrijeme uveli naknadu za takvu provjeru. Kod novih zapošljavanja se kontroliraju dokumenti, a ranije sve diplome za VSS bile provjerene od fakulteta, tako da smatramo da nije još jedanput potrebno izvršiti provjeru, rekao je pročelnik Stjepan Mrežar na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Odgovarao je na pitanje Brune Dobranića, vijećnika Živog zida, kojeg je zanimalo jesu li u Gradu razmislili o provjeri diploma u gradskom sustavu, pitanju koje je i ranije postavljao.- Provjera je bila onih godina kad je zaista bio aktualan problem vjerodostojnosti. Stvarno pazimo da svi koji ulaze u sustav moraju dostaviti na uvid originale, zakon je tu poprilično jasan i za sad je to dovoljno. Ako imate saznanja da je nečija diploma upitna, dostavite, provjerit će se, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

A “problem vjerodostojnosti”, kako ga je Mandić nazvao, bio je popriličan prije osam godina. Te 2012., Karlovac je, na žalost, s pravom, nosio ime “grad lažnih diploma”. Vladala je tada prava pošast “lažnjaka”: otkrivene su 24 krivotvorene diplome i svjedodžbe u 9 gradskih tvrtki i ustanova, te gradskoj upravi.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal