Aktualno OG sada Ogulin

Podjela poklon paketića povodom Sv. Nikole

sveti nikole na motorima 19 12 2020 ist

Kršćanski vjernici koji slave Svetog Nikolu prema Julijanskom kalendaru danas svete Svetog Nikolaja, odnosno Nikoljdan. Sveti Nikolaj se smatra zaštitnikom djece, učenih ljudi, trgovaca, moreplovaca i putnika. Najveći broj pravoslavnih vjernika slavi Svetog Nikolaja kao Krsnu slavu, pa tako i brojne obitelji u okolici Ogulina upravo danas proslavljaju svoju Krsnu slavu.
Vijeće srpske nacionalne manjine grada Ogulina i Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Pododbor Ogulin, osigurali su poklon paketiće za svu pravoslavnu djecu na području grada Ogulina, koji su već podijeljeni, ili će biti podijeljeni u narednim danima.

Kako nam kaže predsjednica SKD Prosvjeta u Ogulinu Dušanka Jančić Mendeš, bile su planirane određene aktivnosti u selima, kako bi podijelili poklone u sklopu umjetničko-zabavnih programa što bi dodatno razveselilo djecu, ali mjere za sprječavanje Covid 19 virusa nisu im  dozvolila okupljanja. Nadaju  se da će već slijedeće godine obići sva sela sa određenim programom i uveseliti djecu.
Prema riječima Nevena Vujnovića, člana SKD Prosvjete i vijećnika u manjinskom vijeću, bit će podijeljeno više od 200 paketića u svim mjestima, od Drežnice do Ponikava i Donjih Dubrava. Željeli su bar malo razveseliti djecu u ova teška vremena, te donijeti osmijeh na njihova lica. Paketi su distribuirani putem vijećnika u manjinskom vijeću i članova Prosvjete, te je veliki dio već podijeljen. U sklopu samih paketića nalazi se i poziv djeci na izradu crteža božićno novogodišnje tematike, kako bi SKD Prosvjeta Ogulin i VSNM grada Ogulina nagradili autore najboljih crteža poklon paketima povodom Svetog Save, a sve radove objavili na Facebook stranici ogulinske Prosvjete. “Zahvaljujemo  članicama SKD Prosvjeta koje su pripremile poklone” – ističe Vujnović.
Danas smo imali priliku vidjeti i raspjevane Djeda Mrazove u Otoku Oštarijskom, koji su podijelili poklon pakete u organizaciji Mjesnog odbora Otok Oštarijski, SKD Prosvjete i VSNM grada Ogulina.

Pokloni u Jasenku podijeljeni su prilikom završetka škole i kratke priredbe, a ostali će biti podijeljeni od kuće do kuće, uz epidemiološke mjere.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zove se Ružica – a muško je!

OgPortal

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal