Aktualno Sport

Hrvatska juniorka osvojila srebro na europskom prvenstvu u gimnastici

HRVATSKA juniorska gimnastičarska reprezentativka Sara Šulekić u nedjelju je u turskom Mersinu osvojila naslov europske viceprvakinje na dvovisinskim ručama.

Sjajna 15-godišnjakinja članica ZTD-a Hrvatski Sokol je Hrvatskoj donijela prvu žensku medalju u povijesti EP-a, a do srebrnog odličja je došla s ocjenom 12,400. Bolja od Sare bila je samo Rumunjka Ana Barbosu (13,450). Druga hrvatska predstavnica u ovom finalu bila je Nika Kukuljan Frleta iz GK Rijeka, a zauzela je šesto mjesto s ocjenom 10,700.

“Presretna sam! Čak je bilo i suza radosnica. Samo sam se koncentrirala na svoju vježbu i evo, došao je odličan rezultat”, izjavila je europska viceprvakinja iz Mersina.
Sara Šulekić je u nedjelju nastupila u tri finala. Na preskoku je osvojila šesto mjesto s ocjenom 13,175, a u istoj disciplini je Antea Ercegović (GK Marjan) bila sedma (13,050). U vježbi na tlu Sara je s ocjenom 11,800 osvojila osmo mjesto.

U Mersinu će u lovu na medalje biti i seniorke: Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi. (index.hr)