Aktualno Županija

Dva mladića i jedna djevojka krali stoku, imali i vatreno oružje

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac proveli su kriminalističko istraživanje radi kaznenih djela teških krađa u kojima je otuđena stoka.

Naime, dvojicu muškaraca stare 20 i 18 godina te ženu staru 22 godine sumnjiči se da su tijekom listopada i studenog 2020. godine u četiri navrata iz zatvorenog gospodarskog objekta 51-godišnjaka na području Draganića otuđili više grla stoke, a tijekom počinjenja jednog od navedenih kaznenih djela i zračnu pušku. Ujedno, sumnjiči ih se i da su 20. prosinca zajedno s još jednom maloljetnom osobom ponovno pokušali počiniti isto kazneno djelo, odnosno pokušali su iz spomenutog gospodarskog objekta otuđiti stoku, ali su ih ubrzo uhitili policijski službenici. Tijekom ovog posljednjeg, ali i prethodnih događaja, 18-godišnjak je kod sebe neovlašteno posjedovao vatreno oružje te ga se stoga sumnjiči i za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Također, 20-godišnjaka i 18-godišnjaka se sumnjiči za kaznena djela oštećenja tuđe stvari tako što su radi bijega s mjesta događaja polomili lokote na rampama šumskih cesta na području Draganića.

Nadalje, 52-godišnjeg muškarca sumnjiči se za kaznena djela prikrivanja, tako što je prema prethodnom dogovoru od 20-godišnjaka i 18-godišnjaka preuzeo i u svojim gospodarskim objektima sakrio, a kasnije i preprodao stoku za koju je znao da je otuđena. Ujedno, sumnjiči ga se i da je 20-godišnjaku i 18-godišnjaku ustupio svoje kombi vozilo za dovoženje stoke.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 50.000 kuna.

Protiv svih osumnjičenih policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu, dok su 20-godišnjak i 18-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku, a nakon toga dovedeni u nadležno državno odvjetništvo.