Aktualno OG sada Ogulin

U teškim okolnostima pokazali veliko srce

gimnazija pomoć ist

Učenici i djelatnici Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana odlučili su u ovo Božićno vrijeme pomoći nekoliko obitelji svojih učenika. “Situacija s koronavirusom i prelaskom nastave online malo je zakomplicirala planove, ali kad netko želi pomoći, nađe način.” – poručili su na Facebook profilu škole.

Svaki razred dobio je zadatak prikupiti jedan dio božićnog paketa pomoći, koji sadražava npr. brašno, ulje, rižu, tjesteninu, sol, šećer, čokolade itd.. Učenici su sa svojim razrednicima uspjeli u školu dostaviti prikupljeno, a u akciju su se uključili i nastavnici i ostali zaposlenici škole. Razrednici su predložili šest obitelji učenika škole za koje su smatrali da im je najpotrebnija pomoć.

Zanimljivo je kako se 20. prosinca obilježava Međunarodni dan solidarnosti, te se ova akcija pomaganja povezala s obilježavanjem toga dana.

“I u teškim okolnostima škola je pokazala zajedništvo i veliko srce prema onima kojima je pomoć potrebna. Kada nam je svima teško, nismo zaboravili na one kojima je još teže. U vremenu kada smo svi strogo odvojeni jedni od drugih zbog aktualnih mjera, našli smo put do onih koji se osjećaju možda još osamljenije u ovo božićno vrijeme. U trenucima kada si ne smijemo pružiti ni ruku učenici i djelatnici naše škole uspjeli su pružiti ruku pomoći i prijateljstva onima kojima je potrebno. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj lijepoj božićnoj akciji pomaganja!” – poruka je koje stiže iz ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana. (ROg) (foto:Facebook GSŠBF)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Opet usporavanje cijepljenja, 70.000 doza nije nam uopće isporučeno, liječnici: ‘Frustrirani smo!‘

OgPortal

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal

Vlasnik hotela u Imotskom zabranio ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću. Bauk: Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani

OgPortal

Hrvatski prvak slavio je 1:0 protiv Krasnodara i s ukupnih 4:2 prošao dalje

OgPortal

Osam požara na otvorenom

OgPortal

Stotine tisuća doza propada? Angela Merkel bez kočnica: ‘Ja se s tim ne mislim cijepiti‘

OgPortal