Aktualno Županija

Općina Žakanje i u ovoj godini dodijelila stipendije srednjoškolcima i studentima, proračunska sredstva od 56 tisuća kuna osigurala i u narednom razdoblju

U ovoj školskoj i akademskoj godini Općina Žakanje potpisala je ugovore o stipendiranju s pet učenika srednjih škola te s isto toliko studenata.

Općina Žakanje i u ovoj godini dodijelila je svojim učenicima i studentima godišnje stipendije, kako bi donekle olakšala financijske brige studiranja. Kao i prijašnjih godina, ugovor o stipendiranju potpisano je s pet studenata te isto toliko učenika srednjih škola s prebivalištem na području općine.

Učeničke stipendije u iznosu od 400 kuna isplačuju se mjesečno do kraja školske godine u lipnju, te su dodijeljene u dvije kategorije. Četiri stipendije dodijeljene su darovitim učeninicima, kojima je prosjek ocjene prijašnje školske godine iznosio minimalno 4,0, dok je jedna dodjeljena prema deficitarnosti obrazovnog smjera. Studentske stipendije u iznosu od 700 kuna mjesečno za vrijeme trajanje cijele akademske godine dodijeljene su u istom omjeru.
U proračunu Općine Žakanje za njihovu isplatu u akademskoj i školskoj godini 2020/ 2021 osigurano je tako 56 tisuća kuna, a isti iznos planiran je i za sljedeće razdoblje. Načelnik Općine Danijel Jurkaš uputio je čestitke svim stipendistima, ne skrivajući pritom zadovoljstvo činjenicom što Općina već iz godine u godinu financijski podupire nekoliko stipendista.

  • To je ujedno znak da učenici i studenti postižu dobre rezultate u svom školovanju, pa se i sljedeće godine mogu prijaviti na natječaj, kao i da im stipendije itekako dobro dođu, pa je samim time njihovo uvođenje prije tri godine ostvarilo svoju svrhu, zaključuje načelnik Jurkaš. (kaportal.hr)