Aktualno Županija

Općina Žakanje i u ovoj godini dodijelila stipendije srednjoškolcima i studentima, proračunska sredstva od 56 tisuća kuna osigurala i u narednom razdoblju

žakanje ist

U ovoj školskoj i akademskoj godini Općina Žakanje potpisala je ugovore o stipendiranju s pet učenika srednjih škola te s isto toliko studenata.

Općina Žakanje i u ovoj godini dodijelila je svojim učenicima i studentima godišnje stipendije, kako bi donekle olakšala financijske brige studiranja. Kao i prijašnjih godina, ugovor o stipendiranju potpisano je s pet studenata te isto toliko učenika srednjih škola s prebivalištem na području općine.

Učeničke stipendije u iznosu od 400 kuna isplačuju se mjesečno do kraja školske godine u lipnju, te su dodijeljene u dvije kategorije. Četiri stipendije dodijeljene su darovitim učeninicima, kojima je prosjek ocjene prijašnje školske godine iznosio minimalno 4,0, dok je jedna dodjeljena prema deficitarnosti obrazovnog smjera. Studentske stipendije u iznosu od 700 kuna mjesečno za vrijeme trajanje cijele akademske godine dodijeljene su u istom omjeru.
U proračunu Općine Žakanje za njihovu isplatu u akademskoj i školskoj godini 2020/ 2021 osigurano je tako 56 tisuća kuna, a isti iznos planiran je i za sljedeće razdoblje. Načelnik Općine Danijel Jurkaš uputio je čestitke svim stipendistima, ne skrivajući pritom zadovoljstvo činjenicom što Općina već iz godine u godinu financijski podupire nekoliko stipendista.

  • To je ujedno znak da učenici i studenti postižu dobre rezultate u svom školovanju, pa se i sljedeće godine mogu prijaviti na natječaj, kao i da im stipendije itekako dobro dođu, pa je samim time njihovo uvođenje prije tri godine ostvarilo svoju svrhu, zaključuje načelnik Jurkaš. (kaportal.hr)
Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal

Pomozite Maji: Suzila sam izbor imena za sina na tri, dajte ideje

OgPortal

U BiH kaos zbog nabave cjepiva, Pfizer odbacuje optužbe

OgPortal

Milanović o izboru šefa Vrhovnog suda: Travestija u kojoj glumimo natječaj

OgPortal

Uklonjen kiosk Tiska

OgPortal

Dug države veledrogerijama narastao na 6,1 milijardu kuna; od 1. ožujka kreću uvjetovane isporuke lijekova

OgPortal