Aktualno Županija

Pomoć za Petrinju: Dugoreški gradski vijećnici odrekli se naknada do kraja mandata, a Grad za pomoć stradalima izdvojio 20.000 kuna

gradsko vijeće Duga resa ist

Dugoreško Gradsko vijeće danas je ponovno zbog pandemije korona virusa održalo on line sjednicu.

Unatoč teškoj epidemiološkoj situaciji unutar gradske uprave gdje je najveći broj službenika pa i gradonačelnik u situaciji izolacije i samoizolacije, za ovu sjednicu unatoč navedenom, uspješno su pripremljene sve potrebne točke dnevnog reda sjednice, a samo Gradsko vijeće, više nego i većinom potrebnih glasova gradskih vijećnika donijelo je gradski proračun za 2021. godinu u iznosu od 46,6 milijuna kuna – izvijestila je dugoreška Gradska uprava.
– Ova sjednica Gradskog vijeća, nažalost, ponovno je bila i više nego posebna, zbog potresa koji nas je sve pogodio a najviše Grad Petrinju, Grad Glinu i okolna sela. Kako bi pokazali solidarnost i brigu za sve naše građane neovisno u kojem gradu Lijepe naše prebivaju, za pomoć nastradalom području gradski vijećnici Grada Duge Rese odrekli su se svojih vijećničkih naknada do kraja svog mandata. Također, za pomoć nastradalom području, gradonačelnik je donio promptnu odluku o prenamjeni sredstava proračunske tekuće zalihe u iznosu od 20.000 kuna za pomoć potresom pogođenim područjima. Gradonačelnik Tomislav Boljar zahvalio je svakom našem pojedincu, sugrađaninu, koji je jučer odmah nakon potresa pokazao „najvećeg čovjeka u sebi“ i nesebično pružao pomoć Petrinjcima i Glinjanima, tu su pripadnici svih gradskih institucija za pomoć i spašavanje vatrogasci, gorska služba spašavanja, sadašnji i bivši pripadnici vojnih postrojbi, pripadnici Crvenog križa, doktori, medicinske sestre i svi drugi neimenovani, veliki pojedinci koji su nesebično napustili svoje obitelji i otišli pomagati tamo gdje je to bilo najpotrebnije – doznajemo od gradske pročelnice Helene Klokočki koja pojašnajva kako se gradonačelnik također zahvalio djelatnicima svoje gradske uprave koja je predanim radom i pravodobnim predviđanjem mogućih, najvećih životnih ugroza kao što je bila ova, izvrsno provela projekt HITRO koji je osigurao potrebnu opremu kao i posebno osposobljenje pojedince za pružanje pomoći u ovakvim situacijama.

Grad Duga Resa trenutno je osigurao pomoć potresom pogođenim područjima, istodobno je i velika i mala stvar, drugim riječima, ukoliko se to pokaže potrebnim, Grad Duga Resa će sigurno naći način kako opet pomoći.

Podsjetimo, na postradalom području Petrinje i Gline od jučer poslije podne nalazi se tim od 12 osposobljenih vatrogasaca iz Dugoreške Vatrogasne zajednice koji pomažu na raščišćavanju ruševina i zbrinjavanju građana, a pomoć u hrani i ostalim potrepštinama koju su prikupili građani već je poslana u Petrinju.(KAPortal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Opet usporavanje cijepljenja, 70.000 doza nije nam uopće isporučeno, liječnici: ‘Frustrirani smo!‘

OgPortal

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal

Vlasnik hotela u Imotskom zabranio ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću. Bauk: Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani

OgPortal

Hrvatski prvak slavio je 1:0 protiv Krasnodara i s ukupnih 4:2 prošao dalje

OgPortal

Osam požara na otvorenom

OgPortal

Stotine tisuća doza propada? Angela Merkel bez kočnica: ‘Ja se s tim ne mislim cijepiti‘

OgPortal