Aktualno OG sada Ogulin

IN MEMORIAM: Josip Porubić Braco (1945.-2020.)

porubić 1

Jučer 30. prosinca 2020. godine napustio nas je naš sugrađanin, Ogulinac Josip Porubić, u 76. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Image 2Rođen je u Ogulinu 31.3.1945. godine. Za života bio je aktivni član brojnih udruga i društava u Ogulinu, kao i dragovoljac  u Domovinskom ratu, u kojem je aktivno sudjelovao od samih početaka ratnih zbivanja u našemu gradu. Bio je veliki domoljub i istinski borac za ostvarenje hrvatske samostalnosti. Bio je dugogodišnji košarkaš i predsjednik Košarkaškog kluba Ogulin, a ljubav prema sportu gajio je čitavog života.

Sudjelovao je kao član i istaknuti glumac u Amaterskom kazalištu u Ogulinu, s kojim je uprizorio i brojne uspješne kazališne predstave, od kojih će se najviše pamtiti uloga Hasan Age u Hasanaginici, kao i uloga Milana u Zulejki. Glumačka postava Amaterskog kazališta Ogulin gostovala je u brojnim kazalištima na prostoru bivše Jugoslavije. Josip Porubić bio je i direktor ogulinske tiskare Iskra.
Na kraju valja reći da će djed, otac i suprug Josip Porubić ili, kako ga svi znaju, Braco, ostati zapamćen po svojoj vedroj naravi, pravednom duhu te izrazito društvenoj osobnosti.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal