Aktualno OG sada Ogulin

IN MEMORIAM: Josip Porubić Braco (1945.-2020.)

Jučer 30. prosinca 2020. godine napustio nas je naš sugrađanin, Ogulinac Josip Porubić, u 76. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Image 2Rođen je u Ogulinu 31.3.1945. godine. Za života bio je aktivni član brojnih udruga i društava u Ogulinu, kao i dragovoljac  u Domovinskom ratu, u kojem je aktivno sudjelovao od samih početaka ratnih zbivanja u našemu gradu. Bio je veliki domoljub i istinski borac za ostvarenje hrvatske samostalnosti. Bio je dugogodišnji košarkaš i predsjednik Košarkaškog kluba Ogulin, a ljubav prema sportu gajio je čitavog života.

Sudjelovao je kao član i istaknuti glumac u Amaterskom kazalištu u Ogulinu, s kojim je uprizorio i brojne uspješne kazališne predstave, od kojih će se najviše pamtiti uloga Hasan Age u Hasanaginici, kao i uloga Milana u Zulejki. Glumačka postava Amaterskog kazališta Ogulin gostovala je u brojnim kazalištima na prostoru bivše Jugoslavije. Josip Porubić bio je i direktor ogulinske tiskare Iskra.
Na kraju valja reći da će djed, otac i suprug Josip Porubić ili, kako ga svi znaju, Braco, ostati zapamćen po svojoj vedroj naravi, pravednom duhu te izrazito društvenoj osobnosti.