Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinci pomažu – tri lijepe, humane priče

Velik je broj Ogulinaca koji žele pomoći obiteljima na stradalim područjima, koji su ostali bez svojih domova.

Na zadnji dan ove teške  godine, naš sugrađanin Siniša Ljubojević je sa grupom prijatelja organizirao kamion građevinskog materijala za pomoć u obnovi dimnjaka u stradaloj općini Donji Kukuruzari na Baniji.
Sa dovezenim materijalom popravit će se 20-ak dimnjaka u Donjim Kukuruzarima i u Petrinji, gdje i naši Ogulinci pomažu u saniranju objekata.
Današnji materijal doniralo je nekoliko prijatelja iz Ogulina kojima se i javno zahvaljuje, a  i prijevozniku Biserku Biondiću na besplatnom prijevozu i DIP commerce-u na cijenama bez marže.
Zbog velike potrebe za ovakvom vrstom materijala i upitima iz Petrinje i okolnih mjesta i općina nastavit će  prikupljati materijal za obnovu i popravak kuća.
Ako netko ima mogućnost za donaciju ili kupnju građevinskog materijala neka mu se javi u inbox za više informacija.
“Pomognimo koliko možemo!-poručuje Ljubojević.

“Jučer sam uz pomoć prijatelja i Vučne službe Turković uspio dostaviti kućicu jednoj obitelji u toj gužvi i potražnji za grijalicom… našla se jos jedna od gosp. Valentina iz Ogulinskog Zagorja i Vučne službe iz Rakovice. Gospodo, srce puca kad vidite da ljudi spavaju u autima sa djecom, ako još ima kućica odvest ćemo lako” – napisao je Tomislav Rendulić.

Potresom pogođenoj Majskoj Poljani,jednoj obitelji Damir Šlat iz Vitunja donirao je  kompletnu građu za kuću. Mještani Vitunja također pomažu novčanom donacijom, doznaje OGportal.

Vjerujemo da ovako humanih priča ima još. (sve fotografije:Facebook)