Aktualno OG sada Ogulin

Objavljeni prijedlozi rang lista za dodjelu stipendija studentima i učenicima

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović u studenom je donio novi Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata Grada Ogulina. kojim su utvrđene kategorije, uvjeti, kriteriji i postupak bodovanja za ostvarivanje prava na dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Ogulina, kao i dodjela jednokratnih novčanih naknada za obrazovanje učenicima i studentima s područja Grada Ogulina.
Sredstva za stipendiranje osiguravaju se u proračunu Grada Ogulina i to u iznosu od 700,00 kuna za učenike i 1.000,00 kuna za studente.
U školskoj/akademskoj godini 2020./2021. dodijeliti će se ukupno 50 stipendija. Od toga 20 stipendija dodjeljuje se učenicima i to 6 za darovite učenike, 8 za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i 6 stipendija za učenike slabijeg socijalnog stanja, a 30 stipendija dodijelit će se studentima i to 7 stipendija za darovite studente, 9 za studente koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja kao nova kategorija, 7 stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i 7 za studente slabijeg socijalnog stanja.
Natječaj je bio objavljen 20.11.2020. i otvoren 15 dana, zaključno sa 07.12.2020. godine.
Na službenoj stranici Grada Ogulina objavljeni su prijedlozi rang lista za dodjelu stipendija studentima i učenicima.
Ukupno je sedam takvih listi a možete ih pogledati na ovoj poveznici.