Aktualno OG sada Ogulin

Zoran Borojević, Ogulinac koji živi u Njemačkoj: 300 kamiona razne robe spremno je za dolazak u Hrvatsku! Ali…

Već nekoliko dana pišemo kako brojna srca u posljednje vrijeme kucaju za građane Petrinje, Siska, Gline…Mnogi žele ostati anonimni, mnogi ne skrivaju da daju sve od sebe da se život na stradalim područjima vrati u normalu. Osim Ogulinaca i građana Hrvatske, koji žele pomoći na brojne načine, javljaju se i naši Ogulinci koji žive diljem svijeta i žele pomoći napaćenom narodu.

Jedan od njih je i Zoran Borojević, za  kojeg smo doznali zahvaljujući nekolicini ogulinskih obrtnika koji s njim redovito komuniciraju.  Zoran je Ogulinac, koji od svoje najranije mladosti živi u Njemačkoj, ali  redovito, svake godine, posjeti Ogulin, u kojem i danas ima svoju obiteljsku kuću.

Na društvenim mrežama redovito, a posebno putem OGportala, Zoran, kaže nam, prati  što se događa u Ogulinu, ali i cijeloj Hrvatskoj.  Tako je i u ovim teškim trenucima odmah krenuo u skupljanje pomoći za stradale stanovnike Banije.  Do sada je u Njemačkoj skupio i poslao u Petrinju i Glinu dva kamiona razne robe.

Najveća akcija koju je uspio pokrenuti sa glavnom inicijatoricom Natašom Stošić iz Šapca, prijateljicama Višnjom iz Siska, te Danijelom Trabarić, također Ogulinkom,  je bila kontaktirati međunarodnu organizaciju THW koja pruža pomoć unesrećinima u cijelom svijetu. Uz njihovu pomoć 300 kamiona razne robe, od odjeće i obuće, do deka, posteljine i pelena, ali i lijekova, grijalica, šatora…spremno je za dolazak u Hrvatsku!  S njima bi, u funkciji prevoditelja, trebao stići i Zoran Borojević.

Kada će to točno biti ne može nam reći, jer državne institucije moraju dati suglasnost na zahtjev gradonačelnika Petrinje da se pomoć dostavi u Hrvatsku. Zoran kaže da ljudi na području pogođenom potresom ne mogu i ne smiju čekati, te se nada da će i državni vrh shvatiti ozbiljnost situacije.