Aktualno OG sada Ogulin

Milan Stipetić: Danas je u Glini peta smjena vatrogasaca

vatrogasci Og u petrinji ist

Milan Stipetić, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe i Područne vatrogasne zajednice, gostovao je danas u programu Radio Ogulina i pojasnio kakva je trenutna situacija na terenu, u Banovini, što se tiče vatrogastva.

“Situacija je prilično kompleksna. Isti tren počeli smo slati naše snage na stradala područja, a to činimo svaki dan, po dvadesetak ljudi. I danas su u Glini  članovi JVP i brojnih DVD-ova. Izmjenjuju se, upravo je otišla  peta smjena. Do sada je na terenu bilo 100 vatrogasaca, sa 30 vozila. Potres je napravio štete i u našoj županiji, pa smo pomagali i u Lasinji. Rastrgani smo na sve strane”- rekao je Stipetić,  naglasivši da se pripadnici DVD-ova  dobrovoljno javljaju za pomoć. To je vrlo značajno, jer Javna vatrogasna postrojba  ne može sama pokriti sva područja.

Rekao je i da opreme imaju, a najveći su problem stara i derutna vozila.

Osim potresa, redovite akcije gašenja požara i drugih intervencija, obavljaju i na ogulinskom području. Dio snaga je raspoređen za te intervencije, pa su i proteklog vikenda gasili požar dimnjaka na jednoj stambenoj zgradi.

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Šprajcov komentar: Kao da je Bandić pisao scenarij za pogreb, čovjek je imao smisla za za…..ciju

OgPortal

U Mađarskoj nakon tri mjeseca ponovno rekordi u broju oboljelih

OgPortal

Na izbore neće moći osuđeni na najmanje 6 mjeseci zatvora?

OgPortal

Ogulinski Hreljin bez vode

OgPortal

U petak nova akcija darivanja krvi

OgPortal

Krađe u Krnjaku i Dugoj Resi

OgPortal