Tirolske knedle sa slaninom

Danas bi baš pasala jedna fina juha, zar ne?!

Predlažemo vam da probate tirolske knedle sa slaninom u goveđoj juhi. Iz Tirola nam mogu doletjeti grude od snijega, ali i ukusne grude koje se zovu tirolske „špek“ knedle. Ako ih stavimo u tanjur s goveđom juhicom okrijepiti će nas i zagrijati u ovim zimskim danima.

Potrebni sastojci za 4 porcije:
žemlja, 3 velike (stare dva dana)
mlijeko, 250 ml
maslac, 25 g
luk, 1/2 glavice
slanina, 150 g
peršin, 1 žlica sjeckani
jaja, 2
oštro brašno, 60 g
goveđi temeljac, 1 l

Upute po koracima:
Žemlje narežemo na kockice, stavimo ih u zdjelu, posolimo ih, prelijemo mlijekom, utisnemo dlanom i ostavimo de se moče. Za to vrijeme, u tavu, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice i pržimo dok luk na požuti.
Zatim prženu slaninu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim žemljama, dodamo sjeckani peršin, umućena jaja, promiješamo, te uz postupno dodavanje oštrog brašna rukama izmijesimo jednoličnu smjesu. Zdjelu sa smjesom prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. Potom vodom navlažimo dlanove i od smjese oblikujemo okruglice.
Dobivene knedle stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada isplivaju na površinu kuhamo ih još 2-3 minute. Kuhane knedle stavimo na tanjure, prelijemo goveđom juhom i poslužimo. Dobar vam tek i sretna vam Nova 2021. godina! (finirecepti.net.hr)

 

Facebook Comments