Aktualno Županija

Održan sastanak Stožera civilne zaštite grada Karlovca: Broj zaraženih u padu, prati se situacija s rijekama, prijavljuju se štete od potresa

potres karlovac 2020 ist

– Stožer civilne zaštite Grada Karlovca sastao se opet danas kako bi sagledao trenutnu situaciju na temu obrane od poplava, potresa i pandemije koronavirusa, izvijestili su danas iz karlovačke gradske uprave.

Podnesena su izvješća žurnih službi, te sagledana trenutna situacija broja zaraženih građana koronavirusom, organizacija sustava u obrani od poplava te prijava štete uslijed potresa.- U Karlovcu je u ovoj godini zasad zabilježen mali broj zaraženih osoba, odnosno broj je u padu, a dodatno apeliramo na građane da se i dalje strogo pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, kako bi se broj zaraženih nastavio smanjivati, navodi se u priopćenju Grada.

Sustav obrane od poplava spreman je za eventualne aktivnosti, Stožer intenzivno surađuje s ispostavom Hrvatskih voda u Karlovcu, te su u pripravnosti komunalne službe kao i licencirani izvođači Hrvatskih voda. Također su izvršene pripremne radnje na vodnim objektima i osiguran dovoljan broj vreća za eventualne intervencije u slučaju poplava. – Napravljena je posebna analiza stanja uslijed potresa 29. 12. 2020. godine u Karlovcu. Do danas, odnosno do sastanka Stožera, ukupno su zaprimljene 244 prijave štete, od čega se 17 odnosi na javne objekte, dok su ostalo prijave na privatnim objektima. Oštećene objekte dodatno obilazi sedam timova formiranih od djelatnika gradske uprave koji pomažu građanima pri pravilnoj preliminarnoj prijavi štete na propisanom obrascu, rečeno je na sastanku.

Iz gradske uprave i dalje pozivaju sve fizičke i pravne osobe, a posebno korisnike prostora i objekata u vlasništvu države da do 7. siječnja prijave eventualnu štetu od potresa na propisanom obrascu kojeg mogu dobiti na porti gradske uprave u Banjavčićevoj 9, ili preuzeti na web stranicama grada Karlovca i dostaviti osobno ili poslati putem e-mail adrese [email protected] Sve dodatne informacije po prijavi štete građani mogu dobiti na broju telefona 047 628 118. Apeliramo na građane da što preciznije ispune propisani obrazac i obavezno navedu preliminarnu procjenu štete. (KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal