Aktualno OG sada Ogulin

GSS akcija na području Bijelih stijena

Nije se dugo čekalo na prva akciju ogulinskih HGSS-ovaca u Novoj Godini. I ova akcija bile je na području Bijelih i Samarskih stijena.

Danas u rano poslijepodne putem Centra 112 u HGSS stanici Ogulin i HGSS stanici Delnice primili su poziv u akciju. Naime grupa od šestero planinara je pozvala u pomoć jer su njihova vozila zametena snijegom kojeg je dosta napadalo na tom području.

Po primljenom pozivu u dogovoru s HGSS stanicom Delnice,  naši Ogulinci krenuli su svojim terenskim vozilom iz pravca Jasenka, dok su spašavatelji iz stanice Delnice trebali pokušati probiti s dvojim motornim sanjkama s njihove strane. Po dolasku u Jasenak bilo je jasno da se ogulinski tim, sam sa svojim terenskim vozilom neće moći probiti šumskom cestom do staze za Bijele stijene te su i sami potražili pomoć od šumarskih radnika u Jasenku. Koliko su uvjeti bili teški govori i podatak da su vozilo GSS-a na mjestima morali vući šumskim traktorom.

Oko 17 sati napokon su se uspjeli probiti do grupe planinara te  ih terenskim vozilom prevezli do glavne ceste. O tome su obavijestili i kolege iz stanice Delnice da se i oni mogu vratiti u svoju bazu, čime je ova akcija završena.

U akciji je sudjelovalo 12  članova HGSS Stanice Ogulin s tri vozila i četvero članova HGSS stanice Delnice s dvojim motornim sanjkama. (info/foto: HGSS St. Ogulin)