Aktualno Kolumne Vedrana Rudan

“Balkanci” na Capitol Hillu

Ne pamtim kad sam više uživala nego noćas dok sam preko CCN-a u direktnom prijenosu gledala što se događa na Capitol Hillu. Velika noć u povijesti američke „demokracije“.

Americi se, aleluja, aleluja, dogodila Amerika. Građani jedne zemlje, Amerike, krenuli su rušiti ono što je sveto građanima druge zemlje koja se također zove Amerika. I najvećoj je budali nakon noćašnjeg uvoda u pakao jasno da postoje dvije Amerike. Jedna koja je tek počela rušiti sve pred sobom i druga koja će se moći obraniti jer je bogatija, dakle jača. Ne zaboravimo da će i korona biti na njezinoj strani. U ratu neće biti pobjednika, samo krvi do koljena i direktnih prijenosa CCN-a. Kako to poznato zvuči.

Ajde, da ne bude zabune. Slažem se. Trump je luđak, seksualni manijak, divljak. Njegove su pristaše sinoć na CCN-u nazvali „domaćim teroristima“. Tko su u Americi dobri momci, ako govorimo o predsjednicima? Je li gospođa Clinton koja je izgubila u borbi protiv „divljaka i luđaka“, fina gospođa opsjednuta demokracijom, ženskim pravima i dobrobiti čovječanstva?

Gospođa je bila Obamina desna ruka. Ta, samo po meni, internacionalna teroristica, jednom je izjavila da će Iran „potpuno sravniti sa zemljom u slučaju da napadne Izrael.“ Gdje je Gaza pojma nema. Nisu je smetali ni američki napadi na Irak ni mnogobrojna silovanja američkih vojnika na svim ratištima gdje su sijali demokraciju začinjenu bombama i američkom spermom. Svršavala je dok je njezin šef slao dronove na sve strane svijeta ubijajući „teroriste“. Sebe je prodavala kao žestoku borkinju za ženska prava dok je istovremeno podržavala muža koji je pod jaja bacao sve što je mogao zgrabiti. Čim maloljetnije tim bolje. Srećom, jedan od ključnih svjedoka njegovih igrica sa maloljetnicama nedavno je počinio samoubojstvo u najsigurnijem njujorškom zatvoru. ?!

Njezin suprug, za zaboravne, bio je predsjednik Amerike, svojom je spermom orosio haljinu danas svjetski poznate bivše volonterke. Kad je zbog te afere trebao napustiti mjesto predsjednika preko noći se pretvorio u seksualnog teoretičara koji je cijelom svijetu objašnjavao kako oralni seks nije seks. Njegova gospođa je tada komentirala zločin: “Ona je bila punoljetna.“ Predsjednik Amerike je bio maloljetan? Retardiran? Ta je gospođa trebala biti na mjestu Trumpa. Neka mi netko objasni koji je izbor gori?

Prije Trumpa na čelu Amerike bio je Obama. Što je prvi crnac koji je ušao u Bijelu kuću učinio za Afroamerikance to znaju oni koji na ekranima gledaju bijelog Amera koji jaše crni američki vrat dok vlasnik vrata ne izdahne. Obama je možda najbjelji predsjednik u američkoj povijesti. Američkim crncima nije mnogo pomogao, što je učinio ljudima izvan Amerike?

Njegova je rulja bila u Afganistanu, Iraku, Jemenu, Pakistanu… Bio je milostiviji od svog prethodnika pa je „teroriste“ ubijao bespilotnim letjelicama. Nije ukinuo Guantanamo iako je obećao da će to učiniti. Do kraja mandata podržavao je Saudijsku Arabiju kao općepoznato leglo demokracije. Zračnim udarima demokratizirao je Libiju, pomogao ubiti Gadafija, dok se zločin odvijao njegova je „demokratska“ suradnica svršavala.

Mi Balkanci, ili bar oni koji se tako osjećaju, nikad ne bismo smjeli zaboraviti rečenicu iz njegovog intervjua, 2017. godine dao ga je uglednom svjetskom novinaru, engleskom princu Harryju za BBC-Radio 4. „Internet može dovesti do balkanizacije društva.“ Što je Balkan i tko su Balkanci objasnio mu je njegov kolega Clinton koji je Balkan obogatio osiromašenim uranom. Clinton je zbog jebačine jedva uspio sačuvati predsjedničku stolicu, zbog ratnog zločina na Balkanu nitko se nikad nije uzbudio.

Navijam za Trumpa? Jebe se meni za Trumpa, ali mu se mora priznati da nikad nikoga nije iznenadio. Što mu je bilo u izlogu, to je bilo i u dućanu. Slažem se da su svi američki predsjednici lutke na koncu krupnog kapitala. Trump je jedini među njima koga nisu mogli potpuno držati pod kontrolom. Čovjek je, kako bi rekli američki i naši politički komentatori, „lud“. Stižu „normalni“.

U ovoj samo jednoj u nizu odvratnih američkih priča ima i svijetla točka. Danas se obilježava dan smrti Nikole Tesle. Prošle je noći u Washingtonu osvijetlio i „domaće teroriste“ i „borce za demokraciju“. Netko bi morao reći Obami, internet može dovesti samo do amerikanizacije društva, Tesla je balkanizirao svjetski mrak.

Slava mu!

P.S.

Ovo pročitajte na brzinu dok me Facebook ne blokira. Jebote! Koliko fejkingnjuzeva u ovoliko malo riječi.

vedrana green

Piše Vedrana Rudan

(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)