Aktualno Županija

Gradovi i općine Karlovačke županije zajednički pomažu potresom pogođenim područjima

potres petrinja 4

Karlovačka županija je udružila sve gradove i općine Karlovačke županije kako bi zajednički osigurali potrebnu količinu hrane za prehranu dijela operativnih snaga civilne zaštite na području Gline, Petrinje, Siska i okolnih naselja koja su pogođena potresom.

– Uz prikupljanje donacija tvrtki PPK Pivac, Ekomes, Dukat, Žitoproizvod, Pekare Dujam, Heinken, Tiskare Ivan bilo je nužno i kupiti dio prehrambenih artikala, do sada u vrijednosti 70 tisuća kuna. Ukoliko će potreba postojati i dalje, Karlovačka će županija zajedno sa svojim gradovima i općina osigurati opskrbu za ukupno 8 dana prehrane za područje susjedne stradale županije i angažman operativnih snaga. Svakodnevno je veliki broj vatrogasaca, pripadnika HGSS-a, policije, Crvenog križa i ostalih volontera na terenu koji kontinuirano pomažu i rade kako bi se lokalnoj zajednici pomoglo u svladavanju nastalih šteta i smanjenju postojeće ugroze od urušavanja objekata, izvijestili su iz Karlovačke županije. Napominju da je Karlovačka županija od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaprimila 5 milijuna kuna za podmirenje troškova izvida, statičare, procjene šteta, izrade troškovnika i sličnih radnji. Navedena sredstva bit će raspoređena jedinicama lokalne samouprave sukladno količini evidentiranih šteta koje su potresi prouzročili na njihovim područjima.

– Zajednička koordinacija županijske i lokalne razine te usuglašeni stavovi izraz su zdravog i solidarnog ponašanja, posebice u kriznim vremenima kada su ugroženi ljudski životi i njihova egzistencija. Karlovačka županija uvijek je težila te će i dalje težiti kontinuiranoj komunikaciji i kvalitetnoj organizaciji sa svima razinama vlasti u svrhu društvenog boljitka, navodi se u priopćenju.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Ogulin bilježi izvrsne turističke rezultate – 2.322 dolazaka te 5.668 noćenja

OG Portal

Unatoč pandemiji odlični turistički rezultati u veljači u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Iz Milinovićeve stranke optužili HDZ za udbaške metode: ‘Zivkaju nas i uznemiruju s anonimnih brojeva!‘

OgPortal

‘Napali su nas Hafniumom!‘: U tijeku cyber udar neviđenih razmjera, na meti deseci tisuća organizacija

OgPortal

Predstavljamo vam LA LA Trio

OgPortal

Poznatom optičaru ukrali okvire naočala vrijedne dva milijuna kuna: ‘Nudim 50.000 kn za informacije o lopovu!‘

OgPortal