Aktualno OG sada Ogulin

Izgradnja nastavka ulice Dobriše Cesarića i prioriteti gradske uprave

Daniel Vukelja 654 ist

Prije par dana jedna naša čitateljica zanimala se za planove izgradnje nastavka ulice Dobriše Cesarića, te nas zamolila da pitanje prenesemo gradonačelniku. Čitateljica kaže:”  Voljela bih da, kada imate prilike, pitate gradonačelnika što se planira s nastavkom ulice Dobriše Cesarića, s obzirom da je kupljena njiva od te ulice do Šetališta Krlenac.”

Pitanje smo proslijedili u gradsku upravu, a odgovorio nam je njegov zamjenik Daniel Vukelja.

“Prioritet su nam projekti sufinancirani iz drugih izvora kao što su EU i nacionalni fondovi, primjerice dovršetak izgradnje sustava za zbrinjavanje otpada, odnosno sanacija Sodola, izgradnja sortirnice i kompostane, nabavka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada…Reciklažno dvorište je dovršeno, ali u postupku je nabavka vozila za prikupljanje otpada, također sufinancirano iz EU fondova. Zatim, dovršetak novog dječjeg vrtića, izgradnja centra za djecu s posebnim potrebama (uz stadion NK Ogulin), smanjenje gubitaka na vodoopskrbi…

Prioritet nam je također dovršetak projekata koji su u tijeku, kao što je Pučko otvoreno učilište i prometnice koje se već rekonstruiraju. Ulica Augusta Šenoe je prioritet, jer se tamo rješava problem kamionskog, odnosno teretnog, prometa, kako bi se olakšao život građana i rad poduzetnika.

Također, prioritet je i rekonstrukcija mosta Vražji prijelaz koji je u iznimno lošem stanju, zatim nastavak radova na uređenju naselja Struga i Vijenac Ive Marinkovića u koje se desetljećima ništa nije ulagalo, rekonstrukcija nadvožnjaka preko pruge u Svetom Petru i drugi projekti koje ćemo započeti u idućem mandatu, kad ponovo dobijemo povjerenje građana.

Grad Ogulin otkupljuje zemljište u svim koridorima budućih prometnica na području Ogulina. Nastavak ulice Dobriše Cesarića je samo jedna od njih i imamo je u planu, a dinamika izvedbe radova će se definirati sukladno financijskim mogućnostima Grada.

Grad Ogulin svake godine na svojim internet stranicama objavljuje Proračun i trogodišnji Plan razvojnih programa iz kojih je vidljivo što se planira raditi u narednom razdoblju, mada su oboje podložni izmjenama, ovisno okolnostima i prilikama koje se tijekom vremena ukažu. Primjerice, ako nas zadesi kriza kao ova, pa se prihodi Grada smanje, jasno je da se moraju i smanjivati rashodi za investicije. Ili ako nam se ukaže prilika da neki projekt prijavimo na natječaj EU moguće je da on ide ranije u realizaciju”.

Posljednje objavljeno

Von der Leyen: Od travnja u EU 100 milijuna doza cjepiva mjesečno

OgPortal

Vlada odbila prijedlog zakona za nasljeđivanje 50 posto mirovine preminulog partnera!

OgPortal

Švicarska na referendumu zabranila nošenje burki

OgPortal

Mirnija nedjelja

OgPortal

Predsjednik Milanović u Sisku i Petrinji

OgPortal

Markotić: U travnju stiže cjepivo koje se daje u jednoj dozi

OgPortal