Aktualno OG sada Ogulin

Izgradnja nastavka ulice Dobriše Cesarića i prioriteti gradske uprave

Prije par dana jedna naša čitateljica zanimala se za planove izgradnje nastavka ulice Dobriše Cesarića, te nas zamolila da pitanje prenesemo gradonačelniku. Čitateljica kaže:”  Voljela bih da, kada imate prilike, pitate gradonačelnika što se planira s nastavkom ulice Dobriše Cesarića, s obzirom da je kupljena njiva od te ulice do Šetališta Krlenac.”

Pitanje smo proslijedili u gradsku upravu, a odgovorio nam je njegov zamjenik Daniel Vukelja.

“Prioritet su nam projekti sufinancirani iz drugih izvora kao što su EU i nacionalni fondovi, primjerice dovršetak izgradnje sustava za zbrinjavanje otpada, odnosno sanacija Sodola, izgradnja sortirnice i kompostane, nabavka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada…Reciklažno dvorište je dovršeno, ali u postupku je nabavka vozila za prikupljanje otpada, također sufinancirano iz EU fondova. Zatim, dovršetak novog dječjeg vrtića, izgradnja centra za djecu s posebnim potrebama (uz stadion NK Ogulin), smanjenje gubitaka na vodoopskrbi…

Prioritet nam je također dovršetak projekata koji su u tijeku, kao što je Pučko otvoreno učilište i prometnice koje se već rekonstruiraju. Ulica Augusta Šenoe je prioritet, jer se tamo rješava problem kamionskog, odnosno teretnog, prometa, kako bi se olakšao život građana i rad poduzetnika.

Također, prioritet je i rekonstrukcija mosta Vražji prijelaz koji je u iznimno lošem stanju, zatim nastavak radova na uređenju naselja Struga i Vijenac Ive Marinkovića u koje se desetljećima ništa nije ulagalo, rekonstrukcija nadvožnjaka preko pruge u Svetom Petru i drugi projekti koje ćemo započeti u idućem mandatu, kad ponovo dobijemo povjerenje građana.

Grad Ogulin otkupljuje zemljište u svim koridorima budućih prometnica na području Ogulina. Nastavak ulice Dobriše Cesarića je samo jedna od njih i imamo je u planu, a dinamika izvedbe radova će se definirati sukladno financijskim mogućnostima Grada.

Grad Ogulin svake godine na svojim internet stranicama objavljuje Proračun i trogodišnji Plan razvojnih programa iz kojih je vidljivo što se planira raditi u narednom razdoblju, mada su oboje podložni izmjenama, ovisno okolnostima i prilikama koje se tijekom vremena ukažu. Primjerice, ako nas zadesi kriza kao ova, pa se prihodi Grada smanje, jasno je da se moraju i smanjivati rashodi za investicije. Ili ako nam se ukaže prilika da neki projekt prijavimo na natječaj EU moguće je da on ide ranije u realizaciju”.