Aktualno Županija

Drugo polugodište pred vratima. Uskoro odluka o modelu nastave u Karlovačkoj županiji

Idući tjedan u Hrvatskoj bi, barem za većinu škola i učenika, trebalo početi drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama.

Po kojem će se modelu nastava održavati u Karlovačkoj županiji bit će odlučeno ovih dana.

-Karlovačka županija je osnivač 18 osnovnih i 13 srednjijh škola i jedino je u Lasinji zabilježena manja šteta. Otpale su lampe, napuknuća su bila na nekoliko pregradnih stijena, ali ona su sanirana, rekla je prošli tjedan dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Modeli najviše ovise o epidemiološkoj situaciji
Traje prikupljanje podataka o stanju svih školskih zgrada, ali i o broju oboljelih učenika i nastavnika. Tek nakon toga na Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije bit će odlučeno vraćaju li se učenici u školske klupe ili će nastava provoditi po nekom od dva preostala modela.

-Ukoliko situacija bude povoljna, djelomično onakva kakva je je bila prije božićnih blagdana, zasigurno ćemo ići u neposredni odgojno – obrazovni rad u školama, rekla je Hajsan Dolinar.

U Karlovcu tek dvije gradske škole, Rečica i Turanj, nisu prijavile nikakva oštećenja. Za ostale će također uskoro biti donesena odluka o modelu nastave u drugom polugodištu.

Osim toga, još uvijek se, doznajemo, čekaju i preporuke iz resornog ministarstva.(radio-mreznica)