PROMO Promo članak

Pronađite inhalator koji vam najbolje odgovara

Inhalator je uređaj koji pomaže osobama s određenim respiratornim problemima da udišu lijek brže i direktno u pluća. To su najčešće osobe koje boluju od astme, bronhitisa, cistične fibroze te kronične opstrukcijske bolesti pluća. Pokazalo se da su inhalatori osobito korisni za nedonoščad i malu djecu koja liječe astmu, koja imaju poteškoće pri korištenju pumpice za astmu te za one kojima treba veća doza lijeka.

Glavna svrha inhalatora je pretvoriti tekući lijek u paru koju udišete direktno u pluća ili tamo gdje je lijek potreban. Kada se govori o liječenju, ovo se pokazalo kao brži i učinkovitiji način tretiranja respiratornih problema jer lijek odlazi direktno u pluća. U inhalatore se mogu staviti različiti lijekovi koji kontroliraju i ublažavaju simptome astme. Ti lijekovi su najčešće:

• bronhodilatatori (otvaraju dišne puteve)
• kortikosteroidi (ublažavaju upalu).

Postoje različite vrste inhalatora: oni za kućnu upotrebu i prijenosni. Inhalatori za kućnu upotrebu su najčešće veliki i rade na struju. Prijenosni inhalatori su manji i rade na baterije ili punjenjem na struju.

Na Crosst.hr web trgovini moguće je naći različite modele ovakvih inhalatora koji su idealni za djecu. Primjerice, Omron Nami Cat je kompresorski inhalator koji je dizajniran za djecu u obliku mačke te NIMO kompaktni kompresorski inhalator koji dolazi u crvenoj boji i u obliku ribe, majmuna ili autića.

Isto tako, u ponudi se mogu naći inhalatori koji su idealni za one koji često putuju. Primjerice, NIMO prijenosni Mesh inhalator je prilagođen svim uzrastima te Beurer IH 55 prijenosni inhalator je jednostavan za korištenje i ima funkciju samočišćenja.

Iako obje verzije inhalatora imaju svoje pozitivne i negativne strane, roditelji se često odlučuju na inhalatore za kućnu upotrebu. Ovi inhalatori se najčešće preporučuju za bebe i djecu jer su lagani za korištenje – djeca jednostavno trebaju disati kroz masku. Isto tako, mnogi roditelji se odlučuju za ovakve inhalatore jer sami vide i osjećaju paru od lijeka pa tako znaju da funkcionira.

inhalatori-za-bebe-crosst