Aktualno Županija

Rezultati akcije „Mir i dobro“

Od 15. prosinca do 10. siječnja provedena je akcija Mir i dobro

Na području Policijske uprave karlovačke od 15. prosinca do 10. siječnja provedena je akcija Mir i dobro, a sve kako bi se osiguralo povoljno stanje sigurnosti za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te kako bi se smanjio broj ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Tom prilikom policijski službenici su zbog nezakonitog posjedovanja od jedne osobe oduzeli jedan komad vatrenog oružja te su protiv njega zbog počinjenih prekršaja iz Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podneseni optužni prijedlozi.

Za vrijeme trajanja ove akcije na području Policijske uprave karlovačke evidentirani su sljedeći sigurnosno-interesantni događaji:

  1. prosinca na području Oštarija došlo je do oštećenja limenog krovišta kuće puščanim streljivom koje je iz vatrenog oružja ispalio nepoznati počinitelj
  2. siječnja u Karlovcu punoljetna muška osoba je zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvom teže ozlijeđena. Naime, na balkonu stana muškarcu je u ruci eksplodirala petarda i teže ga ozlijedila. (PUKa)