Aktualno Sport

Evo gdje gledati prvu utakmicu Hrvatske na SP-u protiv Japana

lino ćervar ist

Jaka postava televizijskih komentatora s bivšim reprezentativcima Nikšom Kalebom, Petrom Metličićem, Dragom Vukovićem i Goranom Špremom pratit će prvenstvo u Egiptu
Prvi protivnik hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu bit će Japan s kojim smo 14. siječnja davne 1991. igrali prvu službenu utakmicu.
Svjetsko prvenstvo igra se od 13. do 31. siječnja, a nakon današnje utakmice s Japanom Kauboje čeka Angola i Katar.

Prvi put sudjeluju 32 reprezentacije koje su u prvoj fazi natjecanja raspoređene u osam skupina s po četiri momčadi, a samo jedna reprezentacija neće proći u drugi krug.
Zbog pandemije korona virusa utakmice će se igrati bez gledatelja, a kako je sve izgledalo po dolasku hrvatskih rukometaša u Egipat opisao je izbornik Lino Červar:

  • Idemo na trening, a šest oklopnih vozila oko nas, kao da idem u rat. Nikad nisam bio na ovakvom natjecanju, nitko nije od nas i sada vrijedi pravilo “snađi se, pokušaj, riješi”. Teško je oslikati to, ali dečki se prilagođavaju i nadam se da ćemo se osloboditi nakon Japana. Sada kad nema publike, barem je lakše uspostaviti komunikaciju među igračima i strukom, ne moramo se nadvikivati – rekao je Červar.
    Zlatko Horvat prisjetio se kada je prije dvije godine u Njemačkoj zabio laganih osam komada na utakmici protiv Japana. Hrvatska je tada pobjedila i slavila rezultatom 35-27.
  • Možda mi sada nedostaje jakih utakmica u Metalurgu, ali nisam ja jedini. Tu su jedino Nijemci u prednosti. Sad sam u tandemu s Čupićem i lakše je kada su nas dvojica koji možemo odraditi jednak posao. Igrao sam dosta dugo svih 60 minuta i to sam jedva izdržavao – rekao je Horvat uoči otvaranja SP-a.

Uvodna studijska emisija na RTL-u počinje od 16.45, a prijenos utakmice između Hrvatske i Japana kreće od 18 sati.

Utakmice će iz Egipta komentirati Filip Brkić i bivši reprezentativac Nikša Kaleb, a s izjavama će se javljati reporterka Ines Goda. Iz Zagreba će utakmice pratiti Pero Metličić, Drago Vuković i Goran Šprem kao stručni sukomentatori uz voditelja Marka Vargeka u emisiji “Vrijeme je za rukomet”. (24sata.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal