Aktualno OG sada Ogulin

Za potrebe predškolskog odgoja grad će izdvojiti više od 8 milijuna kuna

Grad Ogulin planira iz ovogodišnjeg proračuna izdvojiti 8.320.000,00 kuna za potrebe provedbe predškolskog odgoja.

Podsjećamo, Grad Ogulin je osnivač Dječjeg vrtića “Bistrac”, koji provodi radi i predškolski odgoj i obrazovanje te skrb o djeci od navršene 1. godine života do polaska u osnovnu školu. U pedagoškoj godini 2020./2021. u redoviti desetosatni program upisano je 183 djece, u program predškole 56, u kraći program igraonice 20, dok broj mališana u produljenom boravku varira. Ekonomska cijena za korištenje programa dječjeg vrtića iznosi 1.562,06 kuna mjesečno po djetetu. U tom iznosu roditelji s područja grada Ogulina participiraju sukladno Pravilniku o kriterijima za obračun sudjelovanja korisnika u cijeni programa.

U ožujku ove godine planira se završiti veliki kapitalni EU projekt izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića na Poredicama, za što su u proračunu osigurana sredstva u iznosu od 2.650.000,00 kuna. Manji dio ovog iznosa odnosi se na uređenje okoliša novog vrtića, a veći dio na njegovo opremanje. Po završetku ovog projekta, planira se zapošljavanje 6 novih radnika. Od tog broja, planira se zaposliti četvero odgajatelja, te jedan kuhar i jedna spremačica.
Tako će, po prvi put, u pedagoškoj godini 2021./2022. svoj djeci s područja grada Ogulina i okolice, čiji roditelji za to iskažu zanimanje, biti omogućeno uključivanje u neki od oblika institucionalnog predškolskog odgoja.