Aktualno OG sada Ogulin

Za potrebe predškolskog odgoja grad će izdvojiti više od 8 milijuna kuna

novi vrtić radovi 11 2020 ist

Grad Ogulin planira iz ovogodišnjeg proračuna izdvojiti 8.320.000,00 kuna za potrebe provedbe predškolskog odgoja.

Podsjećamo, Grad Ogulin je osnivač Dječjeg vrtića “Bistrac”, koji provodi radi i predškolski odgoj i obrazovanje te skrb o djeci od navršene 1. godine života do polaska u osnovnu školu. U pedagoškoj godini 2020./2021. u redoviti desetosatni program upisano je 183 djece, u program predškole 56, u kraći program igraonice 20, dok broj mališana u produljenom boravku varira. Ekonomska cijena za korištenje programa dječjeg vrtića iznosi 1.562,06 kuna mjesečno po djetetu. U tom iznosu roditelji s područja grada Ogulina participiraju sukladno Pravilniku o kriterijima za obračun sudjelovanja korisnika u cijeni programa.

U ožujku ove godine planira se završiti veliki kapitalni EU projekt izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića na Poredicama, za što su u proračunu osigurana sredstva u iznosu od 2.650.000,00 kuna. Manji dio ovog iznosa odnosi se na uređenje okoliša novog vrtića, a veći dio na njegovo opremanje. Po završetku ovog projekta, planira se zapošljavanje 6 novih radnika. Od tog broja, planira se zaposliti četvero odgajatelja, te jedan kuhar i jedna spremačica.
Tako će, po prvi put, u pedagoškoj godini 2021./2022. svoj djeci s područja grada Ogulina i okolice, čiji roditelji za to iskažu zanimanje, biti omogućeno uključivanje u neki od oblika institucionalnog predškolskog odgoja.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal

U Kini je na djelu rapidno srozavanje medijskih sloboda

OgPortal

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal