Aktualno Županija

Priopćenje za medije iz ProbudiKA

Možda je obrnuto novo normalno jer gledajući sva nova normalna stanja sigurno se svi često pitamo ima li opće smisla boriti se za uvjerenja jednog dijela društva. Kod nas sve nekako kreće od kraja prema početku primjerice klupe za dojenje dolaze prije nego li se promišlja o načinima kako povećati porodiljne naknade i koja se sve prava mogu rodiljama dodatno osigurati. Slažemo se da je kratkoročno bolje staviti klupu koja je vidljiva i koja zahtjeva minimalni angažman i financijska sredstva ali ipak su konkretnija dugoročna rješenja bolja i to ona koja imaju direktan utjecaj na sve one koji planiraju povećati obitelj.
Da se ne misli kako ne želimo komentirati dugoročna planiranja i radove izdvojit ćemo primjer poznate Marmontove aleje koju slobodno možemo preimenovati u „Aleju vječnih radova“ i koliko god se svi zajedno trudili objasniti razlog postojećeg stanja jednostavno je nemoguće razumjeti da jedan takav projekt svakodnevno opravdano izaziva nezadovoljstvo građana bez obzira na konačan cilj poboljšanje kvalitete života. Evo iznijeli smo primjer strateškog projekta i zaključujemo da je ipak učinkovitije „postavljanje klupica“.
Međutim, i male aktivnosti ponekad predstavljaju preveliki napor ili neorganiziranost pa se događa da znakovi za regulaciju prometa budu postavljeni i o njima se dalje ne vodi briga, a što je problematično u slučaju jednosmjernih ulica gdje se takvom nebrigom može izazvati nezgoda kao što je slučaj sa prometnim znakom koji označava promet u oba smjera kod obale Franje Račkog na Baniji! Takvih nelogičnosti ima napretek i stalno se na njih ukazuje a pomaka baš i nema .
I na kraju još jedan apel šire javnosti i mala aktivnost za koju su svi vjerojatno čuli .Ugradite javnu pipu barem na Vunsko polje uz malu motivaciju sa naše strane barem pred lokalne izbore jer ne treba puno posla a svi će imati koristi ili jednostavno ne možete ili to ne želite jer ti prijedlozi dolaze od oporbe i građana koje trebate svake 4 godine .Možda smo mi u zabludi ,možda ćete Vi to sve i napraviti 2 tjedna prije izbora i upriličiti fotografiranja i svečana otvaranja pompozno i uz puno halabuke kao nekada kad se održavao prvomajski slet .
Zaključno želimo napomenuti kako je odgovornost za ovakav način i postupanje i na nama samima jer možda nismo dovoljno oštri ,možda svi previše odmahujemo rukom i okrećemo glavom, i što većinom ostajemo doma na dan izbora a jedino izlaskom na izbore možemo nešto promijenitii .Bez obzira na novo normalno,mada je i dalje sve po starom što se tiče funkcioniranja vlasti politička platforma Probudi KA će i dalje ukazivati na probleme malog čovjeka i pokušati svojim djelovanjem izazvati reakciju vlasti kakva god i u kojem sastavu ona bila – kaže se u priopćenju za medije političke platforme „ProbudiKa“ koju potpisuju Alen Kristović, Goran Turk i Zvezdana Kučinić.

obaka Račkog