Aktualno Županija

Nova ljevica osnovala je gradsku organizaciju – podružnicu Karlovac

Nova ljevica osnovala je 23. siječnja još jednu svoju gradsku organizaciju – podružnicu Karlovac, a vodit će je Dimitrije Birač, dok je potpredsjednik karlovačke podružnice Nove ljevice Tomislav Stojković.

Gradska podružnica Nove ljevice u Karlovcu osnovana je na otvorenom, u paviljonu u središnjem karlovačkom gradskom parku poštujući protuepidemijske mjere, a uz sudjelovanje članova i simpatizera Nove ljevice, predsjednice stranke Ivane Kekin i potpredsjednice i saborske zastupnice Nove ljevice Rade Borić.

Dimitrije Birač magistar je ekonomskih znanosti, javno posebno aktivan u namjeri da potakne u karlovačkoj i široj javnosti gotovo zamrlu raspravu o glavnim karlovačkim urbanim problemima, o kojima je i ovog puta bilo riječi.

– Karlovac je grad u kojem treba iz temelja promijeniti odnos gradske vlasti prema gradu, odnos gradske uprave prema građanima Karlovca, a posebno odnos države prema Karlovcu- naglašava Birač.

Unaprjeđenje kvalitete života građana, vrijednosti gradske imovine i njeno iskorištavanje za potrebe građana kao što su vrtići i kulturne institucije, saniranje šteta od potresa ili obnove (u cijeloj županiji), otvaranje grada novim tehnologijama i stvaranje uvjeta za ostanak mladih u Karlovcu, neki su od Biračevih prioriteta.

– Kada jednim gradom desetljećima uz kratke prekide vlada jedna stranka – vrijeme je za korjenite promjene. Klijentelizam koji ulazi u sve pore društva, koči sve promjene, a resursi se troše neracionalno.
Zato smo tu da potaknemo građane na akciju, na promjene, bez čega će sve ostati isto. Nećemo dozvoliti da sve ostane isto ni u Karlovcu ni u Hrvatskoj, istakla je potpredsjednica i saborska zastupnica Nove ljevice Rada Borić.

Samo hrabri i ustrajni mijenjaju život grada nabolje i to „odozdo“, iz svake ulice i kvarta, izjavila je predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin, istaknuvši Birača kao primjer istrajne borbe za javni interes.
Lokalni izbori prilika su za promjene, na građanima je da je iskoriste, naglasila je.

U gotovo dvosatnom razgovoru članice i članovi Nove ljevice, uz prisjećanje da je Karlovac nekoć bio grad snažne industrijske, posebno metaloprerađivačke i drvoprerađivačke proizvodnje – istakli su da je najvažnije zadržati ljudski kapital grada koji, jedino uz nove politike i nove ljude na čelu grada, može građanima osigurati bolju
sadašnjost i sigurniju budućnost.