Aktualno Županija

Nova ljevica osnovala je gradsku organizaciju – podružnicu Karlovac

Nova ljevica Karlovac

Nova ljevica osnovala je 23. siječnja još jednu svoju gradsku organizaciju – podružnicu Karlovac, a vodit će je Dimitrije Birač, dok je potpredsjednik karlovačke podružnice Nove ljevice Tomislav Stojković.

Gradska podružnica Nove ljevice u Karlovcu osnovana je na otvorenom, u paviljonu u središnjem karlovačkom gradskom parku poštujući protuepidemijske mjere, a uz sudjelovanje članova i simpatizera Nove ljevice, predsjednice stranke Ivane Kekin i potpredsjednice i saborske zastupnice Nove ljevice Rade Borić.

Dimitrije Birač magistar je ekonomskih znanosti, javno posebno aktivan u namjeri da potakne u karlovačkoj i široj javnosti gotovo zamrlu raspravu o glavnim karlovačkim urbanim problemima, o kojima je i ovog puta bilo riječi.

– Karlovac je grad u kojem treba iz temelja promijeniti odnos gradske vlasti prema gradu, odnos gradske uprave prema građanima Karlovca, a posebno odnos države prema Karlovcu- naglašava Birač.

Unaprjeđenje kvalitete života građana, vrijednosti gradske imovine i njeno iskorištavanje za potrebe građana kao što su vrtići i kulturne institucije, saniranje šteta od potresa ili obnove (u cijeloj županiji), otvaranje grada novim tehnologijama i stvaranje uvjeta za ostanak mladih u Karlovcu, neki su od Biračevih prioriteta.

– Kada jednim gradom desetljećima uz kratke prekide vlada jedna stranka – vrijeme je za korjenite promjene. Klijentelizam koji ulazi u sve pore društva, koči sve promjene, a resursi se troše neracionalno.
Zato smo tu da potaknemo građane na akciju, na promjene, bez čega će sve ostati isto. Nećemo dozvoliti da sve ostane isto ni u Karlovcu ni u Hrvatskoj, istakla je potpredsjednica i saborska zastupnica Nove ljevice Rada Borić.

Samo hrabri i ustrajni mijenjaju život grada nabolje i to „odozdo“, iz svake ulice i kvarta, izjavila je predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin, istaknuvši Birača kao primjer istrajne borbe za javni interes.
Lokalni izbori prilika su za promjene, na građanima je da je iskoriste, naglasila je.

U gotovo dvosatnom razgovoru članice i članovi Nove ljevice, uz prisjećanje da je Karlovac nekoć bio grad snažne industrijske, posebno metaloprerađivačke i drvoprerađivačke proizvodnje – istakli su da je najvažnije zadržati ljudski kapital grada koji, jedino uz nove politike i nove ljude na čelu grada, može građanima osigurati bolju
sadašnjost i sigurniju budućnost.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Kupila automobil, pa se naknadno iznenadila brojem prijeđenih kilometara

OgPortal

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal

Koje će mjere Vlada na sjednici popustiti?

OgPortal

Facebook daje medijima milijardu dolara i žali zbog blokade vijesti u Australiji

OgPortal