Aktualno OG sada Ogulin

Manjinsko vijeće daruje djecu za Svetog Savu i pomaže stradalima u potresu

Održana je sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine grada Ogulina, pod predsjedanjem predsjednika Ranka Višnića. Na sjednici se raspravljalo o radu i aktivnostima u proteklom i narednom periodu.

Uz ostale aktivnosti, najveća je bila podjela darova djeci povodom Svetog Nikole, što je izazvalo veliko zadovoljstvo i iznenađenje kod djece. U narednom periodu planirane su aktivnosti povodom Svetog Save, sudjelovanje u akciji “Banija je naša kuća” i nadolazećeg popisa stanovništva.

Već tradicionalno, povodom školske Krsne slave Svetog Save, Vijeće će u suradnji sa SKD-om  Prosvjeta iz Ogulina, osigurati darove za svu pravoslavnu djecu na području cijelog grada Ogulina, dok će podjela biti organizirana u suradnji sa sveštenikom Milanom Simićem.

Vijeće je također odlučilo da se uključi u kampanju “Banija je naša kuća” kojom će pomoći nekoliko obitelji sa djecom sa područja stradalih u potresu u okviru financijskih mogućnosti i zaprimljenih donacija. Za potrebu ove akcije svi vijećnici su se odrekli svojih materijalnih prava.