Aktualno OG sada Ogulin

Štete se još uvijek mogu prijaviti – do sada je na području Ogulina  bilo 29 prijava, u Josipdolu 9, a u Tounju 14

Daniel Vukelja 654 ist

Što se tiče područja Ogulina,  radi se o minimalnim štetama

S obzirom da imamo saznanja kako i Ogulinci prijavljuju štete prouzrokovane potresom, zanimalo nas je do kada se to može učiniti, pa smo za odgovor zamolili Daniela Vukelju, predsjednika Stožera Civilne zašite grada Ogulina.

On nam je rekao da i dalje zaprimaju upite građana koji pitaju mogu li još uvijek prijaviti štete na objektima.

Troje ih je u ogulinskom timu koji rade na tom poslu. Mobilizirani su od Stožera CZ Karlovačke županije, a uz to su registrirani u tim za potrese i Hrvatsko inženjerstvo. To su Ines Tomasini, djelatnica Karlovačke županije, Dario Marković, djelatnik Stambeno komunalnog gospodarstva i Zdenko Trninić, zaposlenik gradske uprave.

Krenuli su s obilaskom terena. Osim Ogulina, u dogovoru s Karlovačkom Županijom, odradit će općinu Josipdol i općinu Tounj. Princip unošenja i pregleda šteta je isti kako njihove kolege rade u Petrinji i Glini. Sistem ocjenjivanja i kontrole je također isti.

Do sada je na području Ogulina  bilo 29 prijava štete, odnosno zahtjeva za pregled objekata, u općini Josipdol je bilo 9, a u općini Tounj 14.

Što se tiče područja Ogulina,  radi se o minimalnim štetama. Apsolutno svi objekti su dobili zelenu naljepnicu, da su uporabljivi bez ograničenja. Možda će biti tek nekoliko objekata koji će dobiti oznaku uporabljivosti s preporukom.

Ovim putem  obavještavamo čitatelje da se štete  još uvijek mogu prijaviti i to putem obrasca na Internet stranici Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo https://www.hcpi.hr/

Pri dnu stranice se nalazi poveznica „GRAĐANI: PRIJAVA za pregled građevine nakon potresa“. Klikom na nju otvara se obrazac koji je potrebno popuniti i elektronički, klikom na „PREDAJA“ predati, objekt se automatizmom evidentira u GIS sustavu nakon čega će tim za pregled kontaktirati vlasnika i izvršiti pregled.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal

NOVA POTRESNA VIJEST: UMRO JE ZLATKO KRANJČAR, LEGENDA DINAMA I BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE!

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze, preminulo je 11 osoba

OgPortal

Tijekom vikenda utvrđena su 364 prekršaja

OgPortal

Čuveni njemački imunolog preklinje Merkel: ‘Kancelarko, cijepite se AstraZenecom, i to javno!‘

OgPortal

Izgorjela kuća – očevid će biti proveden danas

OgPortal