Aktualno Županija

Lokalni izbori u svibnju mogli bi ujediniti karlovačku oporbu – glasajte u našoj anketi tko bi im bio najbolji kandidat za gradonačelnika/icu Karlovca

Anketa s pet izglednih kandidata oporbe je sad otvorena, pa glasajte za koga mislite da bi mogao biti najbolji kandidat na izborima za gradonačelnika/icu grada Karlovca.

Što će nam donijeti lokalni izbori u svibnju nitko ne zna, posebno jer još nisu ni definirani kandidati koji će svoje političke opcije predstavljati na njima.

Izvjesno je da će u pokušaj osvajanja vlasti više oporbenih opcija u gradu Karlovcu ići zajedno, pa je vrlo vjerojatno da će imati i zajedničkog kandidata za gradonačelnika kao i njegove zamjenike.

Ovakvu ambiciju već je iskazala Platforma Možemo!, kao i Nezavisna lista Naš Karlovac sa svojim predvodnikom Davorom Petračićem. Tu je kao nova politička opcija i Nova ljevica koja je prije nekoliko dana dobila svoju karlovačku podružnicu i predsjednika Dimitrija Birača. Nije isključeno da će se ovoj koaliciji pridružiti i SDP koji je još prije u prvi plan “gurnuo” Dragicu Malović, kao moguću njihovu kandidatkinju za gradonačelnicu Karlovca.

Izbori se bliže no ni u HDZ-u još nisu posve sigurni tko će biti njihov kandidat za gradonačelnika. Po svemu sudeći to bi trebao biti Damir Mandić koji se nedavno vratio i na mjesto predsjednika Gradske organizacije HDZ-a, a koji je i više puta istaknuo da želi drugi mandat na ovoj funkciji. No kako će se tu stvari odvijati, tek ćemo vidjeti.

Ako se realizira ideja ujedinjene oporbe glavno je pitanje tko će na izborima u svibnju predstavljati oporbeni blok. KAportal je dobio rezultate “malog” istraživanja koje je proveo Mile Sokolić, a odnosi se na prijedloge oporbenih kandidata za gradonačelnika Karlovca i Karlovačke županije. U provedenoj anketi “iskristaliziralo” se pet predstavnika oporbe koji bi, po mišljenjima u internoj Sokolićevoj anketi, mogli biti kandidati oporbe.

Anketa s pet izglednih kandidata otvorena je na KAportalu, pa možete glasati za koga mislite da bi mogao biti najbolji oporbeni kandidat na izborima za gradonačelnika/icu grada Karlovca. (kaportal.hr)

Anketu možete ispuniti OVDJE