Aktualno OG sada Ogulin

Noć muzeja bit će obilježena i u Ivaninoj kući bajke

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke uključuje se u obilježavanje 16. Noći muzeja!

Godina iza nas, ali i početak 2021. godine postavili su nove izazove i pred naš bajkoviti svijet te tako dodatno istaknuli ulogu koju i naša ustanova ima u uvjetima krize. Zadaće muzeja u uvjetima kriza ujedno su i tema ovogodišnje Noći muzeja koja će se, upravo zbog krize izazvane epidemijom virusa COVID-19, po prvi puta održati u digitalnom obliku.

Ivanina kuća bajke u petak 29. siječnja 2021. godine stoga će raditi u redovnom vremenu od 10 do 17 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i ograničenja, a Noć muzeja obilježit ćemo digitalnim putem na našoj internetskoj stranici i društvenim mrežama.

Tako u 18:30 sati započinje predstavljanje naše Baze bajki. Baza bajki projekt je koji je pokrenut u sklopu internetske stranice Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Riječ je o jedinstvenoj digitalnoj bazi podataka o bajkama i bajkopiscima. Posebna uloga ove baze istaknula se upravo uslijed krize nastale epidemijom virusa COVID-19 zahvaljujući dostupnosti sadržaja iz vlastita doma, odakle možete pratiti i ovaj videozapis koji će biti objavljen na našem YouTube kanalu.

Za 19:30 sati pripremili smo jednu posebnu izložbu: Junaci (i antijunaci) iz davnine. Razdoblja kriza unatoč svim nedaćama bude i ono najbolje u nama. Upravo su junaci ta svijetla strana krize, a takva je i njihova uloga u bajkama. Junaci iz Priča iz davnine naše Ivane Brlić-Mažuranić pravo su oličenje vrlina i pozitivnih karakteristika, stoga ih kao dobar primjer i uzor s ponosom predstavljamo kroz ovu jedinstvenu digitalnu izložbu! Samu izložbu čine odabrani citati iz zbirke bajki Priče iz davnine naše Ivane Brlić-Mažuranić, ali i posebne ilustracije naših junaka koje su nacrtali kreativni učenici ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana pod vodstvom profesorice Marije Trdić Ćuk. Izložba će biti dostupna putem platforme Artsteps. Navedenim sadržajima moći će se pristupiti i putem poveznica na našoj internetskoj stranici i društvenim mrežama, a dostupni će biti i nakon Noći muzeja.

“Pozivamo vas da se i vi pridružite ovoj manifestaciji i našem bajkovitom programu iz udobnosti vlastitih domova!” – poručuju iz Ivanine kuće bajke