Aktualno Županija

Vrijedan projekt dugoreške udruge pomaže Europski socijalni fond: Osobne asistente dobit će 11 osoba s teškim invaliditetom

osoba s invalidetom ist

Provedba ovakve vrste projekata pokazala se od iznimne važnosti i značaja za osobe sa invaliditetom koje žive same u ruralnim područjima, rekla je Kristina Bišćan.

  • Udruzi invalida rada i ostalih osoba sa invaliditetom grada Duge Rese odobren je projekt nastavka pružanja usluga osobne asistencije za osobe s teškim invaliditetom. Projekt se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske(15%) kroz otvoreni trajni poziv “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – Faza III“, rekla je voditeljica projekta Kristina Bišćan.

Kako dodaje, financijska vrijednost ovog projekta je 1.563.510 kuna a vrijeme trajanja provedbe je 20 mjeseci, odnosno do 30. lipnja 2022. godine
Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom sa područja Duge Rese već više godina provodi projekte osobne asistencije za osobe sa teškim invaliditetom u okviru kojih usluge osobne asistencije pružaju educirani i obučeni osobni asistenti/ce. Nastavkom ovog programa osigurat će se kontinuitet pružanja socijalnih usluga te će se unaprijediti kvaliteta života osobama sa invaliditetom na području Duge Rese, Barilovića, Generalskog stola i Bosiljeva.

  • Nastavkom provedbe spomenutog projekta kroz usluge osobne asistencije za 11 osoba s najtežim invaliditetom i mentalnim oštećenjima korisnicima usluga pružat će se pomoć u svakodnevnim aktivnostima za koje im je neophodna tuđa pomoć. Provedba ovakve vrste projekata pokazala se od iznimne važnosti i značaja za osobe sa invaliditetom koje žive same u ruralnim područjima, jer na ovaj način ostvaruju važne socijalne kontakte i dobivaju neophodnu pomoć stručnih osoba, kaže Bišćan.

Važan segment provedbe ovih projekata, navode u dugoreškoj udruzi, je upoznavanje javnosti koliko su osobe s invaliditetom važan dio zajednice. Tijekom provedbe projekta predviđena je i edukacija za korisnike usluga i osobne asistente . (kaportal.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal

U zadnja 24 sata 394 nova slučaja zaraze, umrlo 5 ljudi, oporavilo ih se 416

OgPortal