Aktualno OG sada Ogulin

Optužnica protiv 39-godišnjeg Ogulinca – vlastitom bratu je porazbijao prozore i vrata, pa mu zaprijetio da će ga ubiti i zapaliti

Zbog prijetnje ubojstvom vlastitom bratu, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 39-godišnjaka iz Ogulina. Utvrdili su da je 6. listopada prošle godine oko 23 sata bratu rekao da će ga ubiti i zapaliti. Ovaj se prestrašio i prijavio ga policiji. Tužiteljstvo za okrivljenika traži uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci.

Okrivljeni je naveo da je točno da je bratu krampom razbio prozore i vrata. Brat živi oko 400 metara od njegove kuće, a s njim nije u dobrim odnosima, ne razgovaraju oko pet do šest godina. Navodi da brat drži ovce kod njega, da ga maltretira, ali da mu ipak nije prijetio da će ga ubiti i zapaliti. Kobnoga 6. listopada 2020. oko 23 sata njegov brat, kaže, ondje nije niti bio, već ga je vidio tek ujutro, odnosno 7. listopada 2020. na dvorištu, no tom prilikom nisu razgovarali.

Oštećenik kaže da brat s njim ne želi razgovarati, povremeno ga uznemirava, vrijeđa ga i prijeti mu, a već ranije ga je verbalno i fizički napao u njegovoj kući, zbog čega je intervenirala i policija.Toga 6. listopada 2020. razbio mu je i oštetio prozore i vrata, te elektro ormarić na kući, a istoga dana oko 23 sata mu je prijetio da će ga ubiti i zapaliti, o čemu je izvijestio policiju, s tim da nije htio podnijeti prijavu za nastala oštećenja na kući. Zbog takvog bratovog ponašanja je u strahu. (KAportal)