Aktualno Županija

Najsportaši Duge Rese u 2020.: Stolnotenisačica Andrea Pavlović i strijelac Tvrtko Vrcić – Streljački klub Duga Resa najbolja sportska udruga

sportaši duga resa

Športska zajednica Duge Rese prva je u Županiji ove godine organizirala proglašenje najuspješnijih sportaša i klubova za 2020. godinu. Po treći puta titula najuspješnije dugoreške sportašice pripala je stolnotenisačici Andrei Pavlović, a najuspješniji sportaš je strijelac Tvrtko Vrcić. Streljački klub Duga Resa najuspješnija je sportska udruga, dok je ove godine 2. mjesto pripalo stolnoteniskom klubu Aquaestil, a treću poziciju dijele Stolnoteniski klub Duga Resa i NK Duga Resa 1929.

– Usprkos tome što je prošlu godinu obilježila korona kriza naši sportaši ostvarili su zavidne rezultate. Imamo prvaka u streljaštvu i momčadski i pojedinačno, prvakinju Hrvatske u stolnom tenisu, a stolnoteniski klub je u prvoj ligi, NK Duga Resa prvak je 1. Županijske lige. U ovoj godini dogovorili smo s Gradom povećanje sredstava za sport, krenut će se u realizaciju Regionalnog stolnoteniskog centra, a počela je i izgradnja sportske dvorane pri školi Ivan Goran Kovačić. Svima nagrađenima želim puno sportskih uspjeha i u ovoj godini – kazao je Marko Benić predsjednik Športske zajednice Duge Rese.Andrea Pavlović je igračica seniorske ekipe i već nekoliko sezona nositeljica igre STK Aquaestil u Hrvatskoj stolnoteniskoj Premier ligi. Pojedinačna je seniorska prvakinja Hrvatske, a na svjetskoj rang listi U-21 Andrea se nalazi na sedamnaestom mjestu. Drugo plasirana je Tea Trupković iz Taekwondo kluba Duga Resa, a treće plasirana je Marina Nikić odbojkašica „Plavog zmaja“.Osim što je Streljački klub najuspješnija udruga, ove godine ima i najuspješnijeg dugoreškog sportaša Tvrtka Vrcića, koji je prošle godine na državnim prvenstvima osvojio pregršt medalja. Tvrtko je član reprezentacije i nositelj III. Kategorije sportaša pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Drugo mjesto među najboljim sportašima pripalo je Marko Belaviću članu Nogometnog kluba Duga Resa 1929, a treće su podijelili Antonio Špehar košarkaš KK Duga Resa i Dominik Aršulić iz Taekwondo kluba.Jedan od Hrvatskih olimpijaca Petar Mihalić član Streljačkog kluba invalidnih osoba Duga Resa proglašen je najuspješnijim sportašem s invaliditetom.

– Tradicionalno 29. puta dodjeljujemo nagrade za sportske uspjehe. Stoga želim da se ova tradicija nastavi i dalje bez obzira na sve poteškoće s kojima smo suočeni. Protekla je godina doista bila izazovna, ali idemo optimistično, a sportaši su ti koji se najbolje prilagođavaju svim izazovima – kazala je dogradonačelnica Katarina Srakočić te čestitala svim nagrađenima na ostvarenim uspjesima kao i klubovima na jubilejima, jer oni su potvrda sportske tradicije našeg grada.

Taekwondo klub Duga Resa, kao što smo nedavno i pisali, u prošloj je godini obilježio 40 godina uspješnog djelovanja, a još veći jubilej 60 godina postojanja obilježio je Nogometni klub „Mrežnica“ Zvečaj za što su njihovim voditeljima Nikoli Caru i Damiru Radinoviću uručene jubilarne nagrade.

– Vjerujemo da će do kraja prvog kvartala popustiti epidemiološke mjere te da će ova godina što se tiče bavljenja sportom biti puno bolja nego protekla. Zajednica športova nedavno je potpisala s Karlovačkom županijom ugovor u iznosu od 1,1 milijuna kuna, a nadamo se i većem iznosu nakon rebalansa. Do sredine veljače bit će poznato tko će dobiti koliko novca kroz programe, a od 93 kluba njih 89 zadovoljili su sve uvjete – rekao je Želimir Feitl predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije te također čestitao svima nagrađenima i najavio kako će početkom veljače Karlovac proglasiti svoje najuspješnije sportaše i udruge. (KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal