Aktualno Sport

Cindrić odgovorio Červaru i objasnio veliki problem hrvatskog rukometa: “Zbog njega sam bio na sudu”

“TO MI JE OTVORILO OČI”

Luka Cindrić je sažeo svoje dojmove sa, za njega, vrlo kratkog SP-a u Egiptu.

Luka Cindrić zbog ozljede je morao prerano napustiti Svjetsko rukometno prvenstvo i vratiti se na rehabilitaciju. Hrvatska je kasnije podbacila u Egiptu ostavši bez četvrtfinala nakon šokantnog poraza od Argentine i završnog poraza od Danske.

Cindrić je svoje dojmove sažeo u podcastu Balkan Handballa. Progovorio je najprije o vlastitoj ozljedi – tvrdi da je stožer znao da je došao ozlijeđen, dok je iz smjera sad već bivšeg izbornika Lina Červara došla drugačija verzija.

“Ne bih komentirao Červarovu izjavu, zadržao bih to za sebe, čovjek ima svoje mišljenje”, rekao je, pa se zatim osvrnuo i na Červarove navode da ga je on stvorio jer ga je doveo u Metalurg.

“Sigurno je, on mi je omogućio dolazak u Metalurg, ali nije spomenuo da zbog njega i Metalurga pola godine nisam igrao i da sam bio na sudu. Bilo je pitanje hoću li nastaviti karijeru. Nisu mu htjeli dati ispisnicu, šest mjeseci sam bio na sudu. Klub se raspadao, igrači nisu dobivali plaće, a samo ja nisam dobio ispisnicu, ne znam zato. Vratio sam se doma u Ogulin i povremeno trenirao u Karlovcu, bilo mi je to jedno od najtežih razdoblja u životu”, prisjetio se.
Progovorio je i o svojim igrama za reprezentaciju.

“Teško je usporediti klub i reprezentaciju jer dolazimo iz drugih sistema i nemamo vremena za prilagodbu. Nismo Skandinavci da nam je to urođeno. Pogledajmo polufinala SP-a, to je brz i moderan rukomet, ne ide danas drugačije. Trebamo i mi ubrzati svoju igru. Znam da nisam dao maksimum za reprezentaciju, ali siguran sam da moje vrijeme dolazi”, rekao je, pa usporedio španjolsku rukometnu kulturu – u kojoj se dobro snalazi kao igrač Barcelone – i hrvatsku.
“Španjolski sistem mi je otvorio oči. Sad gledam rukomet drugim očima, otkad sam došao u Vardar kod Raula i Davisa. Sigurno da je to budućnost rukometa, pokazali su u svim klubovima i reprezentacijama da imaju uspjeha kao treneri. Mislim da je njihova najveća prednost što svoje znanje dijele, a ne skrivaju kao kod nas. Svaki trener kaže ‘šta ćeš ti meni pričat, znam ja najbolje.’ Ego ili mentalitet nam to ne dopuštaju. Španjolci se ne srame pitati što misliš, igrača ili pomoćnog trenera. Daju znanje, primaju savjete, slušaju…”

Komenturao je i novog izbornika Hrvoja Horvata.

“Ima smisla, njegovi klubovi imaju glavu i rep. Dolazi u najtežem trenutku, ali imam dobar osjećaj za sve to”, rekao je. (gol.dnevnik.hr)