Aktualno Županija

Završnom konferencijom okončan uspješni projekt “Hitro”, koji su Grad Duga Resa i vatrogasci odradili s kolegama iz slovenskog Črnomlja

projekt duga resa ist

Održana je završna novinarska konferencija projekta HITRO – Zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja koji se provodi u sklopu programa suradnje INTERREG Slovenija-Hrvatska 2014.-2020. na kojoj su predstavljene aktivnosti i rezultati projekta.

Govornici su bili gradonačelnik Grada Duge Rese Tomislav Boljar, župan Opčine Črnomelj Andrej Kavšek, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Duga Resa Boris Škrtić, zapovjednik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj i članovi projektnog tima HITRO Jože Weiss iz Opčine Črnomelj i Mihael Dujam iz Grada Duge Rese.
Konferencija je zbog mjera suzbijanja pandemije COVID-19 održana u digitalnom formatu te njen tijek možete pogledati na ovom linku, javili su iz Grada Duge Rese.
Podsjetimo, projekt je ukupno vrijedan 808.000 eura pri čemu je 85 posto novca osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a uz Grad Dugu Resu sufinanciran je i od strane Razvojnog fonda Karlovačke županije i Ureda Vlade RH. Izabran je kao treći najbolji u Europskoj uniji. (kaportal.hr.)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal