Aktualno OG sada Ogulin

Izabrani najbolji u sportu grada Ogulina za 2020. godinu

Športska zajednica Grada Ogulina odradila je u siječnju ove godine izbor najboljih u sportu grada Ogulina za 2020.godinu, no po prvi put najbolji nisu nagrađeni na najvećoj svečanosti ogulinskog sporta, svečanom proglašenju najboljih zbog koronavirusa, već će se nagrade, pehari i plakete izabranima uručiti prvom prilikom kada to bude moguće.

Proglašenje najboljih u sportu grada Ogulina je zbog toga prvi puta organizirano u specijalnoj emisiji Radio Ogulina u nedjelju, 31.siječnja.

Najbolji sportaš  je tenisač Ivan Karlo Ban, a  najbolja sportašica  je kuglačica Barbara Žilić.

Najbolja muška momčad je Teniski klub Ogulin,  a najbolja ženska ekipa Ženski kuglači klub.

Najbolji mladi sportaši su: Dorian Salopek (TK Ogulin), Mateo Benović (KK Klek),  te Vito Srdarev ( RK Ogulin).

Najbolje mlade sportašice su: Kaja Jerak (TK Ogulin), Ema Sabljak (ŽKK Ogulin) i Izabela Poljančić (VK Sabljaci).

Najbolji trener za 2020. je Miljan Vorkapić ( KK Ogulin).

Najbolja sportska djelatnica  je Davorka Luketić  (NK DOBRA), a  nagradu za životno djelo dobila je  dugogodišnja kuglačica  Ana Karas.

Izbor najboljih u sportu grada Ogulina započeo je još 1981. godine, i od tada se kontinuirano provodi svake godine sve do danas, što znači da je ovo jubilarni 40. izbor najboljih. Organizira ga Športska zajednica Grada Ogulina.
Izbor najboljih u sportu Grada Ogulina za 2020.godinu izvršile su članice Športske zajednice Grada Ogulina (47), živući dobitnici Nagrada za životno djelo u sportu Grada Ogulina (18), članovi Izvršnog odbora ŠZ GO (7) i mediji (3), dakle ukupno 75 glasača. Ukupno je ispunjene glasačke listiće poslalo 58 od 75 glasača, što znači da je glasovalo čak 77 posto glasača. Prebrojavanje glasačkih listića izvršio je Izvršni odbor Športske zajednice na svojoj sjednici u četvrtak, 27.siječnja. (foto:ROG)