Aktualno OG sada Ogulin

Od danas većina učenika nastavu prati u školskim klupama

Od danas će u školskim klupama biti svi učenici osnovnih škola, te učenici završnih razreda srednjih škola. Na online načinu održavanja nastave ostaje samo preostali dio učenika srednjih škola.

Naime, nakon konzultacija sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja, te nakon sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, Stožer CZ KŽ je 28. siječnja donio odluku da će zbog povoljnije epidemiološke situacije na području Karlovačke županije nastava za sve učenike u osnovnim školama Karlovačke županije od 1.veljače u potpunosti krenuti po modelu A (nastava u učionicama). Također, učenici završnih razreda srednjih škola Karlovačke županije također će nastavu pratiti po modelu A.

Ostali učenici srednjih škola do daljnjega će nastavu pohađati prema Modelu C- nastava na daljinu.

U Ogulinu na 30. siječnja zaražena tri/troje učenika
Na 30. siječnja u 41 školi karlovačke županije bilo je 8 zaraženih učenika u šest objekata sa zarazom. U periodu od tjedan dana, od 23. siječnja do 30. siječnja, zabilježeno je ukupno 10 pozitivnih učenika od kojih je šestero imalo zarazu iz tjedna prije. Gledajući podatke o Ogulinu saznajemo da je na 30. siječnja bilo zaraženo troje učenika ogulinskih škola u dva školska objekta. Od njih troje u jednom slučaju radi se polazniku/ci osnovne škole dok su drugih dvoje učenika polaznici ogulinskih srednjih škola.
Mjesec dana prije, u prosincu, u istom periodu od 23. do 30. prosinca Ogulin je imao osmero zaraženih učenika, a na području županije bilo ih je 64.